Selçuk Üniversitesi, Milli Teknoloji Hamlesi'ne 30 Milyon TL'lik Milli Teknoloji Atölyesi ile Katkı Sağlıyor - Haber Jet

Selçuk Üniversitesi, Milli Teknoloji Hamlesi’ne 30 Milyon TL’lik Milli Teknoloji Atölyesi ile Katkı Sağlıyor

Selçuk Üniversitesi, TÜBİTAK tarafından kabul edilen bir proje kapsamında 30 milyon TL’lik bütçeyle Konya’da Milli Teknoloji Atölyesi kuruyor. Atölye, öğrencilerin projelerini geliştirebilmeleri ve teknoloji alanındaki yatırımları desteklemek amacıyla oluşturuluyor.

MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ’NE DEĞER KATACAK ATÖLYE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başlatılan Milli Teknoloji Hamlesine katkı sunmak amacıyla Gençlik Vadisi Koordinatörlüğü adlı birim oluşturan Selçuk Üniversitesi bu alanda önemli bir adım daha atıyor. TÜBİTAK tarafından kabul edilen proje kapsamında 30 milyon TL’lik bütçeyle Milli Teknoloji Atölyesi kuruluyor.“Yüksek Teknoloji ve İnovasyon”, “Dijital Dönüşüm ve Sanayi Hamlesi”, “Girişimcilik”, “Beşeri Sermaye” ve “Altyapı” olmak üzere 5 ana bileşenden oluşan Milli Teknoloji Hamlesi, Türkiye’nin ekonomik ve teknolojik bağımsızlığını temin edecek vizyonu belirliyor. Bu vizyon ile kritik teknoloji ve ürünleri milli imkanlarla tasarlama, geliştirme ve üretme kabiliyetinin en yüksek seviyeye taşınması hedefleniyor. Gençlerin bu alandaki projelerini desteklemek ve geleceğe emin adımlarla hazırlanmalarına imkan tanımak adına teknoloji alanındaki yatırımları önceleyen Selçuk Üniversitesi, önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor. TÜBİTAK 4003-T Milli Teknoloji Atölyeleri Çağrısı çerçevesinde hazırlanan “Selçuk Üniversitesi Millî Teknoloji Atölyesi” adlı proje, TÜBİTAK tarafından kabul edilerek 30 milyon TL’lik bütçe ile desteklenmeye hak kazandı. TÜBİTAK’ın belirlediği teknik standartlara uygun şekilde donatılarak öğrencilerin takım çalışması yapabileceği, projelerini geliştirebileceği modern bir ortam sunacak olan Milli Teknoloji Atölyesi, bölgedeki girişimcilere ve teknoloji meraklılarına da hizmet verecek.Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Milli Teknoloji Atölyesi ile teknoloji ve inovasyon alanında öğrencilerin bilim ve teknoloji yarışmalarına katılımının artacağını belirtti. Yılmaz, “Selçuk Üniversitesi olarak Türkiye’nin savunma sanayisinden tarıma, uzay bilimlerinden sağlığa, eğitimden teknolojiye her alanda tam bağımsız bir ülke olması için her türlü desteği bugüne kadar verdik, bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Gençlerimizin yerli ve milli teknolojiye olan ilgisini artırmak, fikirlerini projeye dönüştürebilmeleri için tüm imkanlarımızı seferber etmekten çekinmedik. TEKNOFEST başta olmak üzere birçok yarışmada öğrencilerimiz önemli başarılar elde ediyor. Biliyoruz ki geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz, kendilerine imkân tanındığında Türkiye’yi hem bölgesinde hem de dünyada daha da güçlü kılacak projelere imza atacak” dedi.

Teknoloji

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir