Yavuz Ağıralioğlu yeni parti hakkında konuştu - Haber Jet

Yavuz Ağıralioğlu yeni parti hakkında konuştu

2023 yılında İYİ Parti'den ayrılan Yavuz Ağıralioğlu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ardından yeni bir parti kuracağını duyurdu. Yavuz Ağıralioğlu yeni partisini 28 Ekim'de duyurmaya hazırlanıyor. Yavuz Ağıralioğlu partisi için birçok isimle bağlantıya geçtiği öğrenildi.

28 Ekim’de partisini duyurmaya hazırlanan Yavuz Ağıralioğlu Bahçeli’nin Öcalan açıklaması sonrası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yeniden gündeme geldi.

YAVUZ AĞIRALİOĞLU YENİ PARTİ NE ZAMAN KURUYOR?

2023 genel seçimlerinden önce İYİ Parti’yle yollarını ayıran Yavuz Ağıralioğlu, kuruluş hazırlıklarını sürdürdüğü yeni partisini 28 Ekim’de duyuracak. Ağıralioğlu’nun kuracağı yeni partisi için pek çok tanıdık sima ile görüştüğü kulislerde yer alan iddialar arasında yer alıyor.  Özellikle İYİ Parti’den istifa eden Ankara Milletvekili Koray Aydın’ın partisine katılması için ikna edilmeye çalışan isimler arasında olduğu konuşuluyor.

Yavuz Ağıralioğlu yeni parti ne zaman kurulacak

Ağıralioğlu, 28 Ekim tanıtım toplantısıyla duyurmayı planladığı partisini Cumhuriyetin 101. yılında duyuruyor. Partisinin “Merkezimiz Millet” sloganıyla çıkış yapacağı öğrenilirken ideolojik olarak “ne sağ ne de sol” olacağı belirtilmekte. Muhalif seçmenin CHP’ye muhtaç bırakılmasına karşın ortaya çıkan bir parti olmayı hedefledikleri öğrenildi.

Memleket için, milletimizle beraber büyük yürüyüşümüze başlıyoruz diyen Ağıralioğlu, 28 Ekim 2024 Ankara ATO Congresium’da saat 13.00’de parti tanıtım toplantısını gerçekleştirecek.

Yavuz Ağıralioğlu yeni parti ismi ne

YAVUZ AĞIRALİOĞLU YENİ PARTİ İSMİ NE?

Yavuz Ağıralioğlu İYİ Parti’den, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeyeceğini açıkladıktan sonra “gördüğüm lüzum üzerine İYİ Parti’den istifa ediyorum” sözleriyle 2023 genel seçimler öncesi istifa etti.

Geçtiğimiz 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde ise parti kuracağını açıkladı. “Merkezimiz Millet” sloganıyla yola çıkacaklarını söyleyen Yavuz Ağıralioğlu yeni parti isminin ne olduğu henüz açıklanmadı. Yeni parti ismi 28 Ekim’deki parti toplantısında öğrenilecek.

Yavuz Ağıralioğlu parti ismi

İlgili Haberler

YAVUZ AĞIRALİOĞLU KİMDİR?

1 Şubat 1972 yılında Trabzon’da doğan Yavuz Ağıralioğlu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunudur.

1995-1997 yılları arasında Alperen Ocakları Genel Başkanlığı yaptı.

Muhsin Yazıcıoğlu’nun genel başkanlığı döneminde Büyük Birlik Partisi MKYK üyeliği ve genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Yavuz Ağıralioğlu kimdir

2011 yılında BBP genel başkanlığına aday oldu.

2011 yılından itibaren Türkiye İnisiyatif Merkezi Başkanlığını yürütmektedir.

Mayıs 2018 yılında İYİ Parti’ye katıldı ve 2018 Türkiye genel seçimlerinde İYİ Parti İstanbul milletvekili seçildi. 2023 yılında İYİ Parti’den istifa etti.

Gündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir