Suat Yıldırım Fethullah Gülen'in yerine geçebilir - Haber Jet

Suat Yıldırım Fethullah Gülen’in yerine geçebilir

FETÖ lideri Fethullah Gülen'in ölümünün ardından yerine geçecek isimler tartışılıyor. Gündeme gelen isimler arasında Fethullah Gülen ile 1960'lı yıllarda Edirne'de aynı evi paylaşan Suat Yıldırım yer aldı. Suat Yıldırım'ın kim olduğu, FETÖ örgütündeki yeri merak ediliyor.

FETÖ lideri Fethullah Gülen’in ölümünün ardından yerine geçecek isimler tartışılıyor. Gündeme gelen isimler arasında ise Suat Yıldırım bulunuyor. Suat Yıldırım kimdir? merak konusu oldu.

SUAT YILDIRIM KİMDİR?

1960’lı yıllarda Fethullah Gülen ile Edirne’de aynı evi paylaşan Suat Yıldırım, kuruluş yıllarından başlayarak FETÖ örgütünün içerisinde yer alan isimlerden biri.

1941 yılında Diyarbakır Ergani’de doğan Suat Yıldırım, 1964 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Bir süre Diyarbakır müftü yardımcılığı yapan isim, Edirne’ye il müftüsü olarak atandı. Burada FETÖ elebaşı Gülen ile aynı evde kalmaya başladı.

1968 yılında Atatürk Üniversitesi’nde asistan oldu. Çeşitli üniversitelerde çalışmalarını yürüttükten sonra profesörlüğe kadar yükseldi.

Suat Yıldırım kimdir

Erzurum Atatürk Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Medine İslam Üniversitesi, Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi’nde görev aldı. Evli ve 3 kız babası olan Suat Yıldırım, FETÖ örgütünün üst düzey yöneticileri arasında yer alıyor.

İlgili Haberler

Fethullah Gülen’in ölümünden öncede yerine geçecek isimler arasında sayılan Suat Yıldırım, örgütün “Başyüceler” ya da “istişare heyeti” üyelerinden biri. Fetö Çatı Davası iddianamesinde örgütün üst kurullarınca alınan kararların Yıldırım tarafından incelendiği bildirilmişti.

Yer alan iddianameye göre Yıldırım, örgütün her türlü tayin, terfi ve yönlendirmesinin değerlendirildiği “tayin heyeti” içinde yer aldığı ifade ediliyor.

Yıldırım, 4 Eylül 2015’te yurt dışına firar etti. Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı tarafından terör suçlusu olarak kırmızı liste de aranmakta.

FETÖ Suat Yıldırım nerede

SUAT YILDIRIM NEREDE?

Fethullah Gülen’in ölümünün ardından örgütün başına geçmesi en muhtemel isimlerinden Suat Yıldırım’ın da ABD’de ikamet ettiği düşünülüyor.

Gündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir