FETÖ'nün nereye gömüleceği tartışmaları sürerken Gurbet Mezarlığı konuşuluyor - Haber Jet

FETÖ’nün nereye gömüleceği tartışmaları sürerken Gurbet Mezarlığı konuşuluyor

FETÖ lideri Fetullah Gülen'in, "Gurbet Mezarlığı" olarak bilinen bir alana defnedileceği iddia edildi. Sağlık sorunları nedeniyle uzun süredir gündemde olan Gülen, 83 yaşında hayatını kaybetti.

Gurbet Mezarlığı, Pensilvanya’daki Saylorsburg kasabasında, Gülen’in yaşadığı çiftliğe yaklaşık 5 kilometre mesafede bulunuyor. FETÖ’ye ait Lehigh Diyalog Center tarafından satın alınan mezarlıkta, Gülen için özel bir mezar yeri hazırlandığı öğrenildi. Mezarlıkta, Gülen’in yakın arkadaşı Salih Sal Dinçer de defnedilmişti.

FETULLAH GÜLEN NEREYE DEFNEDİLECEK?

FETÖ lideri Fetullah Gülen’in, “Gurbet Mezarlığı” olarak adlandırılan bir yere defnedileceği iddia edildi. Örgüt mensupları tarafından “gurbet mezarlığı” adı verilen bu alanda, Gülen için özel bir mezar yeri hazırlandığı öğrenildi. Gülen’in ölümü, Türkiye’nin iade taleplerine rağmen geri verilmeyen bir terörist lider olarak dikkat çekerken, sağlık sorunları da uzun süredir gündemdeydi; demans, diyabet ve kalp rahatsızlığı gibi birçok sağlık problemi yaşadığı biliniyordu.

FETÖ nereye gömülecek

Daha önceki yıllarda mezarlık için yapılan araştırmalarda, tüm cenaze hizmetleri için 4.250 dolar talep edildiği belirtilmiştir. Eyalet dışından gelecek cenazelerin masraflarının ise daha yüksek olabileceği ifade edilmiştir. Ancak, mezarlıkla ilgili güncel fiyat bilgilerine ulaşmak şu anda mümkün değildir, çünkü mezarlığın internet sitesi kapalıdır ve Müslüman cenaze hizmetleri hakkında bilgi bulunmamaktadır.

FETÖ GURBET MEZARLIĞI NEREDE?

Anadolu Ajansı’nın 2021 yılında yayımladığı habere göre, FETÖ’ye ait Gurbet Mezarlığı faaliyete geçmişti ve bu mezarlıkta, Gülen’in yakın arkadaşı Salih Sal Dinçer’in de defnedildiği belirtilmişti. Gülen’in nereye defnedileceği konusu, örgüt üyeleri ve kamuoyu arasında büyük bir merak konusu olmuştur.

FETÖ nereye gömülecek

Gurbet Mezarlığı, FETÖ’nün Pensilvanya eyaletindeki Saylorsburg kasabasında, Fetullah Gülen’in yaşadığı çiftliğe yaklaşık 5 kilometre mesafede bulunmaktadır. Mezarlık, Lehigh Diyalog Center’a ait bir şirket tarafından satın alınmış ve uzun süre boş kaldıktan sonra faaliyete geçmiştir.

İlgili Haberler

FETÖ Gurbet Mezarlığı nerede

Mezarlıkta, en son nisanın ilk haftasında Fetullah Gülen’in 20 yılı aşkın süredir yakınında bulunan Salih Sal Dinçer defnedilmiştir. Ayrıca, 2017 yılında FBI tarafından hesaplarına el konulan bazı FETÖ yöneticileri de bu mezarlıkta yer almıştır.

FETÖ Gurbet mezarlığı nerede

FETÖ NEREYE GÖMÜLECEK?

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in 83 yaşında öldüğü, örgüt üyelerinin sosyal medya hesaplarından duyuruldu. Gülen’in ölümü sonrası, milyarlarca dolarlık terör yapılanmasının kimin tarafından yönetileceği ve cenaze törenine dair tartışmalar gündeme geldi. Anadolu Ajansı’na göre, FETÖ’ye ait Lehigh Diyalog Center şirketi, “Gurbet Cemetery” adıyla bilinen bir mezarlığı satın almış. Bu mezarlık, 2 bin mezar kapasitesine sahip ve Gülen’in uzun yıllar yakınında bulunan Salih Sal Dinçer burada defnedilmiş. Gülen’in de ölümünden sonra aynı mezarlığa gömüleceği düşünülüyor.

FETÖ nereye gömülecek

Gündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir