Fenerbahçe ligden çekilecek mi? - Haber Jet

Fenerbahçe ligden çekilecek mi?

Süper Lig'in 9. haftasında Samsunspor ile 2-2 berabere kalan Fenerbahçe'de, tartışmalı pozisyonlar sonrası ligden çekilme iddiaları yeniden gündeme oturdu. Kongre üyelerinin Ali Koç'a tam yetki verdiği ve takımı ligden çekmesini talep ettiği belirtiliyor.

Süper Lig’in 9. haftasında Fenerbahçe’nin deplasmanda Samsunspor ile 2-2 berabere kalmasının ardından Fenerbahçe’nin ligden çekilme haberleri yeniden spor gündemini meşgul etti.

FENERBAHÇE LİGDEN ÇEKİLECEK Mİ?

Dün oynanan maçın son anlarındaki faul tartışmaları Fenerbahçe yönetiminde hareketli saatler yaşanmasına sebep oldu. Özellikle Samsunspor’un 88. dakikada attığı gol sonrası tartışmalar sürerken, Fenerbahçe kongre üyelerinin Başkan Ali Koç’a takımı ligden çekmesi için yetki verdiği iddia edildi.

Fenerbahçe ligden çekiliyor mu

Karadeniz ekibi Samsunspor, Gaetan Laura’nın indirdiği topta Soner Aydoğdu’nun vuruşuyla Fenerbahçe’ye karşı skoru 2-2’ye getirdi. Fenerbahçeli oyuncular, bu pozisyonda İrfan Can Kahveci’ye faul yapıldığı gerekçesiyle hakeme itiraz ettiler. Ancak VAR ile yapılan kısa bir görüşmenin ardından maçın hakemi pozisyonu devam ettirdi.

Fenerbahçe ligden çekiliyor mu

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, maç sonrasında yaptığı açıklamada, takımının son golde haksızlığa uğradığını belirterek, “İkinci gol bazı takımlar için faul, bizim için değil. Arkadan itme var, ama bizim için faul olmadı.” dedi.

FENERBAHÇE LİGDEN ÇEKİLİYOR MU?

Ajansspor’dan Aygün Özipek’in haberine göre, Fenerbahçe kongre üyeleri Ali Koç’a tam yetki vererek takımı ligden çekmesi yönünde taleplerini iletti. Sosyal medyada da yankı bulan bu tartışmalar, “Bu lig bu şartlarda yürümez” diyen kongre üyelerinin tepkisine işaret ediyor.

Fenerbahçe ligden çekilirse ne olur

FENERBAHÇE LİGDEN ÇEKİLİRSE NE OLUR?

Bu konuyla ilgili 2 farklı senaryo bulunuyor.

İlgili Haberler

Fenerbahçe iki maça çıkmazsa küme düşürülebilir.

Fenerbahçe, olağanüstü genel kurulda kalan maçlara çıkmama kararı alırsa, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) kuralları gereği küme düşürülür. TFF’ye göre, bir sezonda iki maça çıkmayan takım, sezonun geri kalanında oynayamaz ve otomatik olarak bir alt lige düşer. Fenerbahçe’nin kalan maçları hükmen mağlubiyet olarak sayılır ve rakipleri oynanmadan 3 puan kazanır. Bu senaryoda, UEFA’nın Fenerbahçe’nin ülke puanlarını silmesi olası görünmemektedir. Geçmiş örneklerde, İtalya ve İskoçya gibi ülkelerde benzer durumlarda UEFA yerel federasyon kararlarına müdahil olmamış, ülke puanları silinmemiştir.

Fenerbahçe ligden çekilme sebebi nedir

Bir diğer senaryo ise şu şekilde,

Fenerbahçe Türkiye Liglerinden Tamamen Çekilir Fenerbahçe, sadece küme düşmekle kalmayıp, Türkiye liglerinden tamamen çekilme kararı alırsa durum daha karmaşık hale gelir. Fenerbahçe’nin başka bir ülke ligine katılmayı tercih etmesi gibi düşük bir ihtimalde, UEFA Türkiye’ye kazandırdığı puanları silmeyi değerlendirebilir. Bu senaryoda, UEFA daha önce Sovyetler Birliği’nin dağılması sonrası bazı ülkelerdeki takımların puanlarını sildiği gibi bir uygulama yapabilir.

FB kongresi ligden çekiliyor mu karar ne

Fenerbahçe ligden çekiliyor mu

Spor

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir