Türkiye savaşa girer mi sorusuna Hakan Fidan'dan cevap - Haber Jet

Türkiye savaşa girer mi sorusuna Hakan Fidan’dan cevap

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın öldürüldüğü iddialarına ilişkin konuşurken, bölgedeki gerilimlerin büyümesinin Türkiye için jeopolitik riskler taşıdığını vurguladı. Türkiye'nin savaşa karşı olduğunu belirten Fidan, İran'la olası bir çatışmanın başlaması halinde Türkiye'nin barıştan yana olacağını ifade etti.

Hakan Fidan’ın yaptığı açıklama sonrası gündeme gelen Türkiye’nin savaş ihtimali hakkında detaylar merak konusu oldu. Hamas’ın yeni lideri Yahya Sinvar’ın öldürülmesi üzerine Hakan Fidan’a yöneltilen Türkiye savaşa girer mi sorusuna cevabına dair detaylar.

Türkiye savaşa girer mi

HAKAN FİDAN İSRAİL-İRAN GERİLİMİ HAKKINDA KONUŞTU

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar’ın öldürüldüğü” iddialarına ilişkin henüz Hamas tarafından bir doğrulama yapılmadığını ve bu yüzden kesin bir bilgiye ulaşamadıklarını söylerken Hamas’tan bir yalanlama da gelmediğini vurguladı.

Ayrıca, Fidan Gazze’deki durumu “on binlerce masum insanın katledildiği bir açık hava mezarlığı” olarak nitelendirdi ve bölgede savaşın büyümesi durumunda jeopolitik sıkıntıların artacağını söyledi.

Türkiye İsrail ile savaşa girer mi

Hizbullah ile ilgili bir soruya yanıt olarak, Nasrallah ile yaptığı görüşmeden Hizbullah’ın mevcut pozisyonunu koruyacağı ve İsrail’e karşı yalnızca Beyrut’a bir müdahale olursa direneceği sonucunu çıkardığını ifade etti. Fidan, İsrail’in Hamas, Hizbullah ve Husiler gibi grupları ortadan kaldırmaya yönelik bir plan yürüttüğünü dile getirerek, Türkiye’nin savaşa yeni bir cephe eklenmemesini istediğini vurguladı.

TÜRKİYE SAVAŞA GİRER Mİ?

“(İsrail-İran savaşı) Bunu yüksek bir ihtimal olarak değerlendirmek gerekiyor” diyen Hakan Fidan, Türkiye’nin son 20 yıldır barışı sağlama ve çatışmalara son verme konusunda yoğun çaba harcadığının da altını çizdi.

İlgili Haberler

Fidan, “Dolayısıyla İran’la vuku bulacak herhangi bir çatışmanın, savaşa dönecek bir başlangıcın biz hiçbir şekilde destekleyicisi değiliz. Buna tamamıyla karşıyız ama diğer taraftan eğer İran, kendi meşru müdafaasını yaparsa tabii bu, onun kendi hakkıdır.” diye konuştu.

Türkiye savaşa mı giriyor 2024

Türkiye’nin olası bir dünya savaşına ne kadar hazır olduğu sorusu üzerine Fidan, devletin birçok organının görevi itibarıyla bu soruya cevap vermek ve hazırlık yapmakla meşgul olduğunu söyledi.

TÜRKİYE SAVAŞA GİRİYOR MU 2024?

Fidan, Türkiye’nin bu konuda çok ciddi olduğunu vurgulayarak, “Bir işin içinde Amerika var diye ‘Ben buraya dokunmayım’ demez Türkiye. Kendi çıkarını ve güvenliğini orada Amerika da olsa gider korur, Suriye’de yaptığımız gibi.” dedi.

Türkiye savaşa mı girecek 2025

Türkiye’nin müttefik ilişkilerine ve sorunlara yaklaşımına dair Fidan, “Eğer yeteneğiniz, kabiliyetiniz yoksa savaşta yenilirsiniz, barış ve işbirliğinde de sömürülürsünüz, hangi ittifakın içinde olursanız olun.” değerlendirmesinde bulundu.

Gündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir