1. dönem sınavları konu dağılımı belirlendi - Haber Jet

1. dönem sınavları konu dağılımı belirlendi

1. dönem sınav konularının belirlenmesi kapsamında 2024 2025 eğitim yılının birinci dönem konu dağılımı da açıklandı. Türkçe, Matematik, Tarih, Coğrafya 1. dönem konu dağılımı hakkında detaylar ilgili sitelerde yer aldı.

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı 1. sınav konuları sınav konu dağılım tablosunda belli oldu. 1. sınav örnek soruları ve sınav tarihlerine dair bilgiler geldi.

1. DÖNEM SINAVLARI KONU DAĞILIMI

2024 – 2025 eğitim öğretim yılı ile öğrenciler yeni bir döneme başladılar. Bu sene Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 1, 5 ve 9. sınıflarda uygulanmaya başlanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile yeni eğitim modeli eylül ayının başından beri okullarda uygulanmaya devam edilmekte.

1. DÖNEM SINAVLARI KONU DAĞILIMI TÜRKÇE MATEMATİK

Hem Türkiye Yüzyılı Maarif modeli çerçevesinde eğitim gören hem de diğer öğrencilerin 1. dönem 1. yazılı sınavları yaklaşmaktadır.

İşte, öğrenciler senaryolara ve örnek sorulara nasıl ulaşabilecek birlikte bakalım.

1. SINAV SENARYOLARINA NEREDEN ULAŞABİLİRİM? ÖRNEK SORULAR VE CEVAPLARI

Öğrencilerin sınavlarında sorulacak soruların neler olacağına her ilin İl Millî Eğitim Müdürlükleri Ölçme Değerlendirme Müdürlükleri tarafından genel ağ (internet) sayfalarından paylaşılmaktadır.
Bunun için, kullandığınız arama motoruna eğitim gördüğünüz ilin adını ve “odm sınav senaryoları” yazarak ilinizin hazırladığı sınav senaryolarına rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

1. DÖNEM SINAVLARI KONULARI FEN SOSYAL DİN

Örnek 1:

Arama Motoru: “İstanbul odm sınav senaryoları”

Yazarak çıkan ilk siteye tıklayabilir sonrasında da sınıflara göre tasnif edilmiş kısımdan sınıf seçildikten sonra derslerin isimlerine tıklayarak senaryolara ulaşabilirsiniz.

Örnek 2:

Arama Motoru: “Ankara odm 1. Sınav senaryoları” diye de aratıldığında ulaşılabilmektedir.

İlgili Haberler

Arama kısmındaki örnek olarak verilen illeri sizler okulunuz hangi ilde ise onunla değiştirerek yazınız.

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü konu soru dağılımı tablolarında temel eğitim, ortaöğretim, imam hatip ve mesleki eğitim konu dağılımları belli oldu.

1. DÖNEM SINAV KONULARI KONU SORU DAĞILIM TABLOLARI

Ankara İl Millî Eğitim Müdürlüğü İçin Tıklayınız.

İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Gaziantep İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Erzurum İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nde de ilgili konu soru dağılımı tablosu yer alıyor.

1. DÖNEM SINAV TARİHLERİNİ NEREDEN ÖĞRENEBİLİRİM?

Sınavlar öğrencilerin eğitim sürecinin kontrolü için en önemli eğitim çıktılarıdır. Bundan dolayı okullar dönemde iki kez sınav yaparak eğitim sürecini takip etmeye çalışırlar.

Peki, bizler sınav tarihlerini nasıl takip edip öğrenebiliriz?

1. DÖNEM SINAV KONULARI NELER SORU ÖRNEKLERİ

Sınavlardan en az 15 gün önce okul idareleri veya öğretmenler tarafından öğrencilere e-okul üzerinden ilan edilir. Bunun yanında okulların kendilerine ait internet sitelerinden, sosyal medya hesaplarından veya öğrenci whatsapp gruplarından da öğrencilerle veya velilerle paylaşılmaktadır. Buralardan sınav tarihlerini ve saatlerini takip edilebilmektedir.

Sınavlar, öğrenciler için okul hayatının zorlu süreçlerinden biridir. Bundan dolayı sınav tarihlerini, örnek soruları, sınav senaryolarını bilip onlara göre önceden hazırlanmak; bu zorlu süreci daha kolay ve daha yüksek puanlarla atlatılmasına yardımcı olacaktır. Yaklaşan sınav haftasında tüm öğrencilere başarılar dileriz.

Eğitim

1. dönem sınavları konu dağılımı belirlendi” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Gözde Gözde

    Mebi sınavlardan önce erişime açılır umarım

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir