Kredi kartı limiti vergisi Ocak ayında kesilecek - Haber Jet

Kredi kartı limiti vergisi Ocak ayında kesilecek

AK Parti, Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na yeni kaynak sağlama amacıyla hazırlanan yasa teklifini TBMM'ye sundu. Teklifte 100 bin lira üzeri kredi kartı limiti bulunanlara 750 lira fon payı kesintisi yer alıyor. Vatandaşlar savunma payı olarak geçen kredi kartı limiti vergisi ne zaman gelecek merak ediyor. Kredi kartı limiti 100 bin tl üzerine vergi geleceği tarih belli oldu.

AK Parti, Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na yeni kaynak sağlama amacıyla hazırlanan yasa teklifini TBMM’ye sundu. Teklifte 100 bin lira üzeri kredi kartı limiti bulunanlara 750 lira fon payı kesintisi yer alıyor. Savunma payı olarak geçen kredi kartı limiti vergisi, kredi kartı limiti 100 bin TL üzeri gündeme geliyor.

KREDİ KARTI LİMİTİ VERGİSİ NE ZAMAN?

Limiti 100 bin lirayı geçen kredi kartı sahiplerinden 750 liralık kesintiyi de içeren teklif Meclis’e sunuldu. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülecek torba yasa teklifiyle, yapılacak kesinti Savunma Sanayi Fonu’na gelir sağlanacak.

Hürriyet’te yer alan haberinde torba yasa teklifine göre, 750 kiralık pay, kredi kartı kuruluşları tarafından her yılın ocak ayının 5’inci günü itibarıyla kart sahibinin hesabına yansıyacak.

Kart sahibinden alınan tutar, tahsilatı izleyen ayda verilmesi gereken banka ve sigorta muameleleri vergisi beyannamesi ile beyan edilecek. Bu verginin ödeme süresi içerisinde ödenecek.

Kredi kartı limiti vergisi ne zaman

KREDİ KARTI LİMİTİ 100 BİN TL ÜZERİ NE ZAMAN?

Kredi kartı limiti 100 bin TL üzerinden alınacak savunma payı her yıl ocak ayının 5’inci günü itibarıyla kart sahiplerinden alınacak. Torba teklifle getirilen paylar her yıl yeniden değerleme oranında arttırılacak.

İlgili Haberler

KREDİ KARTI LİMİTİ VERGİSİ EK KARTLARDAN ALINACAK MI?

Fiziki kartın limiti dahilinde oluşturulan ek kartlar ve fiziki olmayan kartlar için kredi kartı limiti vergisi alınmayacak

Kredi kartı limiti 100 bin TL ne zaman

KREDİ KARTI İPTAL EDİLİRSE LİMİT VERGİSİ İADE EDİLİR Mİ?

Kredi kartı iptal edilirse limit vergisi ya da savunma payı vergisi iade alınıp alınmayacağı gündeme geliyor. Kartın yıl içinde herhangi bir sebeple yenilenirse ilgili yıl içinde pay ödenmiş ise ayrıca kredi kartı limiti vergisi alınmayacak.

Kredi kartı limiti vergisi ek kartlardan alınacak mı

Ocak ayına kadar kredi kartının iptal edilmişse 750 lira vergi ödenmeyecek. Ancak kart borcunuzun olması ve devam etmesi halinde kartınız açık görünebilir ve büyük olasılıkla vergi ödeyebilirsiniz.

EkonomiPolitika

Kredi kartı limiti vergisi Ocak ayında kesilecek” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Leyla Leyla

    750 tl ödeme nereye yapılacak peki

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir