Bilmeden domuz eti yiyen biri tövbe etmeli - Haber Jet

Bilmeden domuz eti yiyen biri tövbe etmeli

Müslümanlıkta bazı yiyecek ve içecekler haram kılınmış bunun hem ruhen hem de fiziki olarak sağlığı koruma amacıyla yapıldığı bildirilmiştir. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlana taklit ve tağşiş gıdalar listesinde çıkan domuz eti skandalı ve Köfteci Yusuf nedeniyle Bilmeden domuz eti yedim ne yapmayalım sorusunu akıllara getiriyor.

İslam’da bazı emir ve yasaklar arasında bulunan haram kılınan yiyecek ve içecekler arasında domuz eti de var. Bununla beraber Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayınladığı taklit ve tağşiş listesinde çıkan domuz eti tespitiyle pek çok Müslüman bilmeden domuz eti yemenin hükmünü araştırıyor.

BİLMEDEN DOMUZ ETİ YEDİM NE YAPMALIYIM?

İslam’da haram olan bir yiyeceği tüketmiş olmak günahtır. Bu nedenle Müslümanım diyen bir kişi haramdan ve yasak kılınan fiilden, yiyecekten ve içecekten kendisini sakınır. Ancak bir kişi bilmeden bir günahı işlediğinde İslam alimleri, bu tür durumlarda kişinin günahkar sayılmayacağını ifade ediyor.

Bilmeden domuz eti yedim ne yapmalıyım

İslam’da domuz eti haram kılınmıştır ama İslam alimleri bilmeden domuz eti tüketen bir kişinin bilerek günaha girmediğini ifade ederek, doğrudan bir günah oluşturmadığını söyler. Ancak bilmeden domuz eti tüketen kişi durumu öğrendiği an domuz eti tüketmeyi bırakmalı ve hatasından dolayı içten bir şekilde tövbe etmesi, Allah’tan af dilemesi gerekir.

Bu tür hataların tekrarının olmaması için dikkatli olunmalı. Burada esas olan kişinin niyetidir. Bir kişinin bilmeden işlediği günahlar için tövbe kapısı her zaman açıktır.

İlgili Haberler

BİLMEDEN DOMUZ ETİ YEMEK HARAM MI, GÜNAH MI?

Bilmeden domuz eti tüketimi, kişinin bu durumu bilmemesi ve niyetinin haram olan domuz etini tüketmemek olduğu için haram değildir. Kişinin niyeti bu konuda esas alınır. Nisa süresi 17. ayette “Allah kötülüğü bilmeyerek yapıp da, hemen tövbe edenlerin tövbesini kabul etmeyi üzerine almıştır. Allah işte onların tövbesini kabul eder. Allah Bilen’dir. Hakim olandır.” kötülüğü bilmeden yapanlar için tövbe kapısının açık olduğu ifade ediliyor.

Bilmeden domuz eti yeme günah mı

DOMUZ ETİ NEDEN HARAM?

İslam’da insana maddi ve manevi olarak zarar verecek yiyecekler haram kılınarak yasaklanmıştır. Bu nedenle yasaklanan yiyecek ve içeceklerde insanın beden ve ruh sağlığının korunması amacı vardır. Kur’an-ı Kerim’de bu konuyla ilgili Bakara Suresi 168. ayette, “”Ey insanlar! Yeryüzünde bulunan helal ve temiz olan şeylerden yiyin ve şeytanın işlerini/adımlarını takip etmeyin…” denir.

Haram olanlar konusunda ise yine Bakara suresinde 173. ayette, “Allah size ancak ölüyü (leşi), kanı, domuz etini ve Allah’tan başkası adına kesileni haram kıldı. Her kim bunlardan yemeye mecbur kalırsa, başkasının hakkına saldırmadan ve haddi aşmadan bir miktar yemesinde günah yoktur. Şüphe yok ki Allah çokça bağışlayan çokça esirgeyendir” buyuruluyor.

YaşamSağlık

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir