Listenary Ebo İbrahim Tilaver Cıstak şarkısını sil dedi - Haber Jet

Listenary Ebo İbrahim Tilaver Cıstak şarkısını sil dedi

Müzik topluluğu Listenary, kadın bedenini metalaştıran, şiddeti teşvik eden içeriklere sahip şarkıları ve bu şarkılardan gelir elde eden yapımcıları ve müzisyenleri destekleyeceklerini duyurdu. Lais Records kurucusu Ebo İbrahim Tilaver bu çağrıya sert cevap verince gündem olan polemik yaşandı. Listenary Ebo İbrahim Tilaver Cıstak şarkısını sil dedi.

Müzik topluluğu Listenary, kadın bedenini metalaştıran, şiddeti teşvik eden içeriklere sahip şarkıları ve bu şarkılardan gelir elde eden yapımcıları ve müzisyenleri destekleyeceklerini duyurdu. Lais Records kurucusu Ebo İbrahim Tilaver bu çağrıya sert cevap verince gündem olan polemik yaşandı.

LISTENARY EBO İBRAHİM TİLAVER OLAYI NE?

Listenary sosyal medya hesaplarından Dinlemiyoruz tagını açarak, gençleri, kadın bedenini metalaştıran, sömüren ve şiddeti meşrulaştıran şarkılara, yapımcılar ve müzisyenlere seslenerek herkesin elini taşın altına koyma zamanı dedi.

Listenary Dinlemiyoruz hareketi

Müzik dünyası paydaşlarına yayınladığı açık çağrı pek çok destek alırken Ebo İbrahim Tilaver’den Listenary sert tepki geldi.

Çağrı metninin ardından Çakal, Blok333, Rumi, Abukat’a seslenerek,

“Nasıl yapalım gençler, siz söyleyin?

Tepkileriniz gerçek miydi, eylemlerinizle de görmek isteriz…”

İbrahim Tilaver kimdir

Bu şarkıların yapımcılarına ayrıca sesleniyoruz, bu şarkıları dağıtım kanallarından kaldırın ve derhal gelir elde etmeyi bırakın!” sözleriyle “Çelimsizim Ama Kusursuzum”, “Doyamadım”, “Kennedy’i Ben Vurdum” ve “Suit Oda” şarkılarından bazı sözleri paylaştı.

Durumu sosyal medyadan argo bir dille eleştiren Ebo İbrahim Tilaver “fırsatçı” olmakla suçladı.

Listenary Ebo İbrahim Tilaver olayı ne

İlgili Haberler

Listenary ise amaçlarının kadına karşı şiddet, cinsel istismar ve değersizleştirme çağrışımı yapan şarkılara karşı duruş ortaya koymak olduğunu ifade etti.

İbrahim Tilaver olayı ne

Karşılıklı polemikte şu atışmalar yaşandı.

Listenary Ebo İbrahim Tilaver Cıstak şarkısını sil dedi 1

İbrahim Tilaver Devrim Özkan

İbrahim Tilaver’in ısrarlı söylemleri sonrası Listenary “senin dosyan kabarık İbrahim. Hazırsan başlıyoruz.” cevabını vererek İbrahim Tilaver hakkında iddiaları paylaştı.

İbrahim Tilaver kaç yaşında

İbrahim Tilaver ayakkabı

EBO İBRAHİM TİLAVER KİMDİR?

1998 doğumlu İbrahim Tilaver, Ebo lakabıyla tanınıyor. Aslen Ağrı Doğu Beyazıtlı olan İbrahim Tilaver, liseyi İstanbul’da bitirdi. Ardından İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünü kazandı ancak tamamlamadı. 16 yaşından itibaren e-ticaret yapmaya başlayan İbrahim Tilaver, 19 yaşına geldiğinde tanınmış sosyal medya fenomenleri arasına girdi. Mizah içerikli videolarıyla tanınan Tilaver, son dönemlerde Lais Records kurucusu ve müzik yapımcısı olarak biliniyor.

MagazinGündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir