Balıkesir Büyükşehir Belediyesi logo değişikliğine 480 milyon TL ödedi iddiası - Haber Jet

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi logo değişikliğine 480 milyon TL ödedi iddiası

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yeni logosu fiyatıyla konuşuluyor. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde AK Parti'den CHP'ye geçen belediyeden iddialar hakkında açıklama gelmedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 31 Mart 2024 seçimleriyle birlikte AK Parti’den CHP’ye geçti. Belediye Başkanı Ahmet Akın, vizyonlarını açıklayarak pek çok noktaya vurgu yapmıştı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi logo değişikliği haberlerine dair detayları derledik.

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ LOGO DEĞİŞİMİ 480 MİLYON TL Mİ ÖDEDİ?

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni yönetimle birlikte yaptığı ilk işlerden biri logosunu değiştirmek oldu.

Kurumsal kimliğini yenileme çalışmaları devam ederken logoyla ilgili iddialar bir anda gündeme geldi.

voiceofworldco kullanıcı adlı X hesabında yer alan habere göre, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi logo değişikliğine 480 milyon TL ödedi.

Haziran 2024’te tanıtımı yapılan logo hakkında pek çok eleştiri de gelmişti.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle onaylanan yeni logo grafik tasarımcı Emre Koç’un imzasını taşıyor.

balıkesir belediyesi yeni logosu 480 milyon tl

Belediyenin sitesinde bir ücret ödenmediği belirtiliyor.

14 Haziran 2024 tarihli duyuruda logonun anlamı anlatılırken şu paragrafa yer verildi,

“Logonun bir grup akademisyen ve grafik tasarımcının gönüllü ortak çalışmasının bir ürünü olduğunu ve bunun için belediye kasasından hiçbir ödeme yapılmadığını bildiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, ayrıca eski tasarımın basılı olduğu stoktaki hiçbir baskılı evrak veya tabelanın değiştirilmeyeceğini belirtti. Stoklar tükenene ve tabelalar doğal şartlardan kullanılmaz hale gelene kadar eski tasarımla devam edileceğinin de altını çizen Başkan Ahmet Akın, bu değişimin belediyeye hiçbir artı maliyet getirmeyeceğini ifade etti.”

Balıkesir Belediyesi, yeni logo için 480 milyon TL’lik ödeme iddiası henüz yalanlanmadı ancak tabela değişimine ek masraf yapılmayacağı belirtildi.

BALIKESİ BELEDİYESİ YENİ LOGOSU ÇALINTI MI?

Yeni logonun tanıtımı yapıldığında “Bir grup akademisyen ve tasarımcının gönüllü olarak tasarladığı logo” olarak belirtilmişti.

480 milyon TL ödendiği iddia edilen Balıkesir Belediyesi logosunun çalıntı olduğu ortaya çıktı.

İlgili Haberler

Balıkesir Belediyesi logosu, Kanada’nın Yeni İskoçya eyaletinde bulunan Halifax kentindeki bir halk sağlığı kliniğinin kullandığı logoyla birebir aynı.

balıkesir belediyesi yeni logo kaç tl ne kadar

Turkuaz renginin ülkemizde pek çok resmi tasarımda kullanıldığı gerekçesiyle seçilmiş olduğu söylense de Kanada’daki sağlık kuruluşunda da rengin aynı olduğu görülüyor.

Kalp simgesi ve Balıkesir Belediyesi yeni logosu hakkında şunlar ifade edilmişti:

“Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin logosu ve simgesi olan “B” harfi, Balıkesir haritası baz alınıp basitleştirilerek “sevgi” ve “kucaklaşma” temalarında işlendi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle yeni görünümü onaylanan logo; iki denize ve Kazdağları dâhil eşsiz bir doğaya sahip olan Balıkesir’in “B” harfi, denizi simgeleyen mavi ve ormanı simgeleyen yeşil renklerinin karışımı olan turkuaz renginde tasarlandı. Fransızca’da Türk anlamına gelen Turquois sözcüğünden türetilen turkuaz, Türk İslam sanatının alametifarikalarından biri olarak kabul görüyor.”

Ödenen ücret hakkında ise henüz bir açıklama yapılmadı.

balıkesir belediyesi kalpli logo eski logo yeni

BALIKESİR BELEDİYESİ HANGİ PARTİ?

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 31 Mart yerel seçimlerinde 20 aday bulunmaktaydı. AK Parti’nin adayı Yücel Yılmaz; İYİ Parti’nin adayı Turhan Çömez ve CHP adayı Ahmet Akın’ın da bulunduğu seçimlerde kazanan isim Ahmet Akın oldu.

balıkesir belediyesi hangi parti

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde, yeni Balıkesir Belediye Başkanı’nın seçilmesiyle birlikte ve partisi de değişti. Daha önce AK Parti yönetiminde olan Balıkesir Belediyesi, 2024 seçimlerinin ardından CHP’ye (Cumhuriyet Halk Partisi) geçti​.

balıkesir hangi parti yeni logo çalıntı

PolitikaGündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir