Mavi dil hastalığı insanlara bulaşmıyor - Haber Jet

Mavi dil hastalığı insanlara bulaşmıyor

Mavi dil hastalığı gündemdeki yerini aldı. İnsanları bulaşıp bulaşmadığı merak ediliyor ancak mavi dil hastalığı insanlara bulaşmıyor. Bu viral hastalık hayvanlar arasında ciddi sonuçlara neden olabiliyor.

Mavi dil hastalığı, özellikle koyunlarda görülen virüs kaynaklı ve kan emici sinekler aracılığıyla viral bir hastalıktır. Hayvanlar üzerinde olumsuz etkiler yaratan mavi dil hastalığı insanlara bulaşıyor mu merak ediliyor.

MAVİ DİL HASTALIĞI İNSANLARA BULAŞIYOR MU?

Mavi dil hastalığı sadece hayvanları etkileyen bir hastalıktır ve insanlara bulaşmaz. İnsan sağlığı üzerinde herhangi bir yaratmadığı bilinmekle birlikte, hayvanlar arasında hayati tehlikelere yol açıyor. Hayvancılık sektörü içinde ekonomik kayıplara yol açabilir. Bunun dışında mavi dil hastalığı bulaşan hayvanlara temas etmekten veya bu hayvanların sütünden yününden hastalık bulaşmaz.

Mavi dil hastalığı insanlara bulaşır mı

MAVİ DİL HASTALIĞI NEDİR?

Mavi dil hastalığı, sinekler tarafından taşınan bir virüsle enfekte olan hayvanlarda görülür. Hastalık yüksek ateş, ağız ve burun akıntısı, solunum güçlüğü ve dilde şişme gibi belirtiler gösterir. Özellikle koyunlarda yaygın olan hastalık sığır ve keçilerde de görülebilir.

İlgili Haberler

Mavi dil hastalığı nasıl bulaşır

MAVİ DİL HASTALIĞI NASIL BULAŞIR?

Hastalık, virüs taşıyan kan emici sineklerin ısırmasıyla hayvanlara bulaşıyor. Sinekler, enfekte bir hayvandan aldığı virüsü başka hayvanlara aktarır bunun sonucunda mavi dil hastalığı yayılır. Özellikle sineklerin daha aktif olduğu sıcak günlerde ve yaz mevsiminde artabilir.

Sağlık

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir