6284'ü uygula anlamı ve kanunun detayları - Haber Jet

6284’ü uygula anlamı ve kanunun detayları

Kadın cinayetleri ve çocuk istismarları üzerine artan tepkilere pek çok sanatçı "Kadın cinayetleri politiktir" söylemiyle destek verirken; İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Kanun bir kez daha gündeme geldi. 6284'ü uygula etiketi bu nedenle X'te çok konuşulanlar arasında.

İstanbul Sözleşmesi kapsamında duyduğumuz 6284 kanun numaralı madde, 8 Mart 2012’de kabul edilmişti. Ülkemizde yaşanan cinayet ve istismalar sonrası 6284’ü uygula sloganı altında gündeme geldi.

6284’Ü UYGULA NE DEMEK?

8 Mart 2012’de kabul edilen 6284 kanun numaralı karar, Resmi Gazete’de yayımlanmıştı.

Şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

6284 sayılı kanun nedir ne anlatıyor

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ 6284 SAYILI KANUN İÇERİĞİ

İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılma kararı alındığı zaman gündeme gelen 6284 Sayılı Kanun, evli olmayan bireyleri de koruması, şiddet uygulayan kişinin ve şiddetin kendisinin tanımının genişletilmesi ve önleyici ve koruyucu tedbirleri içermesi gibi birçok iyileştirmeyi içerir.

İlgili Haberler

istanbul sözleşmesi 6284ü uygula ne demek

Bu kapsamda şiddet uygulayan kişinin ve şiddetin kendisinin tanımının genişletilmesi ve önleyici ve koruyucu tedbirleri içermesi gibi birçok iyileştirmeyi içermekte.

X (Twitter)’te günlerdir çok konuşulan 6284’ü uygula etiketi bu nedenle gündemde.

6284ü uygula 6284 sayılı kanun ne zaman çıktı kaldırıldı mı

Gündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir