C31K isimli grup yöneticileri yakalandı - Haber Jet

C31K isimli grup yöneticileri yakalandı

Telegram ve Discord platformlarında aktif olan C31K isimli grubun yöneticileri "Hz. Ebu Cehil" takma isimli E.K ile "Arda Bateman" takma isimli A.T yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından duyurdu. Cehennemin 31 kat altı anlamına gelen c31k kedilere işkence ve tecavüz edenler örgütü olarak da biliniyor.

Telegram ve Discord platformlarında aktif olan C31K isimli grubun yöneticileri “Hz. Ebu Cehil” takma isimli E.K ile “Arda Bateman” takma isimli A.T yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından duyurdu.

C31K NEDİR?

Telegram ve Discord üzerinden oluşturulan C31K isimli grup, 2024 yılının başlarında kedilere yönelik işkence görüntüleri paylaşarak büyük tepki toplamıştı.

“Cehennemin 31’inci katı” anlamına gelen C31K’nın üyeleri hayvanlara eziyet ve işkence etmelerinin yanı sonra başta Atatürk olmak üzere dini ve milli değerlere hakaret ettikleri iddia ediliyor.

c31k nedir

Kedilere eziyet ettikleri, elektrik şoku vererek zulmederek çekilen görüntüler büyük tepki topladı.

Ayrıca Telegram üzerindeki yazışmalarda terör örgütü PKK propagandası yapıldığı, Atatürk ve şehitlere yönelik hakaret içeren ifadelerin bulunduğu belirlendi.

İlgili Haberler

C31K ÖRGÜTÜ YÖNETİCİLERİ YAKALANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada C31K isimli grubun iki yöneticisinin yakalandığını duyurdu.

c31k nedir

Grup yöneticilerinden Hz. Ebu Cehil olarak adı geçen E.K. adı şahıs ve Arda Bateman olarak adı geçen A.T. adlı şahsın yakalandığını belirterek henüz çocuk olduklarını belirtti.

İfadelerinin psikolog eşliğinde alınacağı Cumhuriyet Savcısı tarafından alınacağı ifade edildi.

c31k örgütü yöneticileri yakalandı

Gündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir