Kutular sana hasta ifadesinin anlamı - Haber Jet

Kutular sana hasta ifadesinin anlamı

4 Ekim Cuma günü katil Semih Çelik önce Ayşenur Halil'i ardından İkbal Uzuner'in hayatına canice son verdi. İkbal Uzuner'in öldürüldüğü İstanbul Fatih'teki tarihi surlarda yazan "kutular sana hasta" ifadesi ise sosyal medyada gündem oldu. Kutu tarikatı Satanizmle ilişkili bir terim olarak karşımıza çıkıyor.

İkbal Uzuner’in katil Semih Çelik tarafından vahşice öldürüldüğü İstanbul Fatih’teki tarihi surlarda yazan “kutular sana hasta” ifadesi ise sosyal medyada gündem oldu. Kutu tarikatı Satanizmle ilişkili bir terim olarak karşımıza çıkıyor.

KUTULAR SANA HASTA NE DEMEK?

Cinayetin işlendiği Fatih’in tarihi surlarında “kutular sana hasta” ve yakınlardaki bir telefon kulübesinin üzerindeki işaretin kutu tarikatıyla alakası tartışılıyor. Satanizmle ilişkisinin olup olmadığı gündeme gelirken katil Semih Çelik’in cinayeti işleme şekli ile ilişkilendiriliyor.

kutular sana hasta ne demek

“Kutular Sana Hasta” ifadesinin henüz işlenen cinayetlerle alakası olup olmadığı tespit edilemedi. Kime ait olduğu bilinmeyen bu “anonim” ifadenin ve çizilen şeklin belli bir topluluğu ifade edebileceği söylense de öte yandan sıradan bir grafiti çalışması da olabilir.

Kutu tarikatı kimdir lideri var mı

KUTU TARİKATI NEDİR?

Kutu tarikatı, belirli bir dini veya mistik öğreti etrafında toplanan küçük, kapalı topluluk veya grup anlamına gelir.

İzole bir grup anlamına gelen kutu terimi topluluğun dışa kapalı olduğu veya üyelerin sadece kendi içlerinde bir araya geldiğini ifade ederi.

Kutu tarikatları genellikle radikal, tehlikeli ya da manipülatif yapılar olarak görülüyor.

Ancak sosyal medyada gündem olan kutu tarikatı Satanizm temelli bir inanışın tezahürü olarak çıkıyor.

Pek çok gizli ritüele sahip olan tarikat, şeytana tapmaya veya onu yüceltmeye yönelik hareketleri içerir.

Kutu Satanist topluluklar, bir grup izole satanist tarikatı ifade ediyor.

Satanizm, çeşitli inanç ve pratiklerle ilişkilendiren geniş bir kavram olmakla beraber bu inanç sistemine dayalı farklı satanist gruplarda bulunur.

Gündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir