TikTok'ta telefon görünümlü elektroşok cihazı konuşuluyor - Haber Jet

TikTok’ta telefon görünümlü elektroşok cihazı konuşuluyor

Türkiye gündeminde yer alan kadın cinayetleri ve taciz haberleri sonrası sosyal medya platformlarında kadınlar kendilerini korumak adına bazı bilgiler paylaşılıyor. Son olarak TikTok'ta telefon görünümlü elektroşok cihazı konuşuluyor. Elektroşok cihazları yasak kapsamına girmiyor.

TikTok’ta telefon görünümlü elektroşok cihazı konuşuluyor. Elektroşok cihazları yasak kapsamına girmiyor.

TELEFON GÖRÜNÜMLÜ ELEKTROŞOK CİHAZI

TikTok’ta @dogaozdas isimli kullanıcı, daha küçük ve kamuflajlı bir cihaz fikri olarak telefon görünümlü elektroşok cihazını paylaştı.

Dışarıdan bakıldığında telefondan farksız olan cihaz tuşuna basıldığında elektroşok cihazı olan ürünü takipçilerine tanıttı.

Biber gazı taşımak yasal olmadığı için alternatif ürünler araştırılıyor.

Telefon görünümlü elektroşok cihazına internet üzerinden ulaşılabiliyor.

TELEFON GÖRÜNÜMLÜ ELEKTROŞOK CİHAZI  NEREDE SATILIYOR?

Telefon görünümlü elektroşok cihazı Trendyol ve Hepsiburada gibi siteler üzerinden ürünlerin satışı yapılıyor. Bunun dışında fener görünümünde, makyaj malzemesi görünümünde, elektro jop şeklinde ve dikdörtgen kutu prizma şeklinde görünümünde üretilmekte.

TikTok telefon görünümlü elektroşok cihazı

İlgili Haberler

ELEKTROŞOK CİHAZI YASAL MI?

Elektroşok cihazları, 6136 sayılı kanun çerçevesinde düzenlenen ateşli silahlar ve kesici aletler kategorisinde dahil edilmiyor.

Ancak kullanımında mevcut durum göz önüne alınır. Kasten yaralama veya kötü niyet taşımadığı sürece suç teşkil etmez ve yapılan aramalarda üstünüzde bulunması halinde taşıma maksadına bakılır.

elektroşok cihazı yasal mı

Kişisel savunma aleti olarak geçen elektroşok cihazı, düşük akımla yüksek gerilim vererek kas-sinir sisteminde kasılma yoluyla ağrı yaratır.

Kullanıldığı zaman saldırganı kısa bir süreliğine etkisiz hale getirir. Saldırgana yöneltildiğinde kas spazmlarına bağlı ağrı, uzun süre uygulanması halinde nefes darlığına yol açar.

Editörün SeçtikleriGündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir