HBO Bitcoin belgeseli mucidi Satoshi Nakamoto'nun kim olduğunu gösterecek - Haber Jet

HBO Bitcoin belgeseli mucidi Satoshi Nakamoto’nun kim olduğunu gösterecek

Tüm dünyada milyarlarca liralık bir sektör oluşturan Bitcoin'in yaratıcısı HBO Bitcoin belgeseli haline geliyor. Bitcoin'i kimin bulduğu merak konusu olmaya devam ederken o kişi veya grup ifşa edilecek mi? Belgesel çok yakında HBO'da!

Yapımlarıyla oldukça dikkat çeken HBO, yeni bir başarıya imza atıyor. HBO Bitcoin belgeseli çıkmasına bir hafta kala önemli bir bilgiyi paylaştı. HBO Bitcoin belgeselinde Bitcoin’in yaratıcısı Satoshi Nakamoto’ya da yer verecek!

hbo bitcoin belgeseli ne zaman çıkacak

HBO BİTCOİN BELGESELİ NE ZAMAN YAYINLANACAK?

8 Ekim’de yayınlanacak olan HBO Bitcoin belgeseli, tüm dünyaya kazandıran kimisini gerçekten batıran Bitcoin’in mucidi Satoshi Nakamoto’ya da yer verecek.

Kripto dünyasının adeta birlikte doğduğu bu kripto para Bitcoin’in yaratıcısının yüzünün gösterilip gösterilmeyeceği ise oldukça merak ediliyor.

Belgesel, HBO’da 8 Ekim’de akşam saat 9’da yayına girecek.

hbo bitcoin belgeseli saat kaçta yayınlanacak

BİTCOİNİ KİM BULDU?

2008 yılında icat edilen Bitcoin, Satoshi Nakamoto adlı kişi tarafından bulundu. Ancak bu kişiyi hiç görmedik. Bir isim var ama o ismin arkasında kim veya hangi grup var hiç öğrenemedik.

2009’da açık kaynak kodlu yazılım olarak piyasaya sürüldüğünde insanlar tarafından kullanılan, üretilen ve büyük maddi kazançlara sebep olan Bitcoin’in mucidini görmeyi herkes bekliyor.

bitcoini kim buldu sahibi kim

BİTCOİN KİMİN?

Emmy adaylığı bulunan yönetmen Cullen Hoback’in imzasını taşıyan Q: Into the Storm adlı belgesel, Bitcoin’in yaratıcısı Satoshi Nakamoto’yu anlatacak.

Topluluğa ait bir kripto para birimi olarak da geçen Bitcoin’in sahibinin anonim olması nedeniyle merkezi bir yönetimi de olmamıştır.

İlgili Haberler

Bitcoin yaratıcısı kim sahibi kim

BİTCOİN SAHİBİ SATOSHİ NAKAMOTO KİMDİR?

Bu, kripto para dünyasının içinde yaşayan herkesin kalbindeki yakıcı soru aslında. Kim bu sisteme o ilk büyük adımı attı?

Bitcoin’in dünyaya ilk tanıtıldığı 15 yıldan uzun zamandan beri gizliliğini sürdüren bu kişi veya grup kim?

Satoshi Nakamoto, açık kaynak kodlu Bitcoin’i geliştiren, Bitcoin white paper’ını yayınlayan ve kripto paranın dünyayı değiştirmek için nasıl kullanılabileceğine dair bir vizyon ortaya koyan kişi (veya kişiler) tarafından kullanılan takma ad.

Mesele şu ki, hiç kimse Satoshi Nakamoto’nun kim olduğunu hala bilmiyor. En azından hiç kimse kim olduğunu bildiğini kabul etmedi, geçmişte bazı kişiler Satoshi olduğunu iddia etmiş olsa da hepsi palavraydı.

Şimdi HBO o kişiyi bulduğunu iddia ediyor. Bitcoin artık finansal sistemin az çok bir parçası ve yazının yazıldığı tarih itibarıyla 61.000 dolardan fazlaya işlem görmeye devam ediyor.

Satoshi, kim olursa olsun, hala 1,1 milyon Bitcoin’lik bir stoku elinde tutuyor (ve hiç dokunmamış) ve dünyanın en zengin insanlarından biri. Bu, Satoshi’yi potansiyel olarak önemli miktarda güce sahip oldukça önemli bir kişi yapıyor. Bu nedenle ABD seçimlerini bile etkileyecek güçte biri olduğu söyleniyor.

BİTCOİN SAHİBİ SATOSHİ NAKAMOTO KİMDİR?

bitcoin sahibi kim buldu

Kripto ParaFilm Dizi

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir