İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant öldü iddiası - Haber Jet

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant öldü iddiası

İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği yüzlerce füze saldırısının ardından bölgedeki hareketliliğin ne yönde seyredeceği merak ediliyor. Ardından İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'a bir süredir ulaşılamadığı ve İran'ın gerçekleştirdiği füze saldırısı sonucu öldürüldüğü konuşuluyor. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant öldü iddiası gündeme gelmekte.

İran’ın İsrail’e gerçekleştirdiği füze saldırıları sonrası İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant öldü iddiası ortaya atıldı. Bölgedeki tansiyonun yükseldiği saatlerde İsrail’in saldırılara ne tepki vereceği konuşulurken Yoav Gallant’ın ölüp ölmediği merak ediliyor.

İSRAİL SAVUNMA BAKANI YOAV GALLANT ÖLDÜ İDDİASI

1 Ekim Salı günü, ABD İran’ın İsrail’e füze saldırı gerçekleştireceğini açıkladı. Birkaç saatin ardından İran, İsrail’e balistik füze saldırısı düzenledi. İsrail’in hava savunma sistemleri devreye gitse de 500’e yakın füzenin ateşlenmesi birçok kentte alarma geçilmesine neden oldu.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant öldü mü

Vatandaşlarını sığınaklara yönlendiren İsrail, hava saldırısını ABD’nin de desteğiyle az bir zararla atladı. “Bu gece tüm Ortadoğu’ya saldıracağız” açıklaması yapan İsrail’in Savunma Bakanı hakkında bir iddia ortaya atıldı.

Saldırılar sonrası ulaşılamadığı söylenen İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant öldü iddiası ortaya atıldı. Yoav Gallant’ın bugün basına yansıyan bilgilerinde sabah saatlerinde ABD Savunma Bakanlığı ile olası İran tehdidi hakkında görüştüğü konusu yer aldı.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant öldü iddiası

İran’ın İsrail’e gerçekleştirdiği füze saldırısından sonra haber alınamadığı söylenen İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant öldü iddiası ortaya atıldı.

İlgili Haberler

İSRAİL SAVUNMA BAKANI YOAV GALLANT ÖLDÜ MÜ?

İran’ın İsrail’e yönelik saldırılarından bir süre haber alınamadığı gerekçesiyle İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant öldü denildi. İddiaların ardından bir süre sonra Yoav Gallant X (Twitter) hesabından açıklama yaparak öldü iddialarını yalanladı.

İlk olarak İbranice olarak yaptığı paylaşımda, IDF’nin operasyonel üst kademesiyle birlikte, akşam saatlerinden itibaren komuta noktasında İran’ın saldırısını ve savunma operasyonlarını takip ettiği bilgisini fotoğraf kareleriyle ispat ederek paylaştı.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant öldü mü

Ardından yaptığı ikinci bir açıklamayı İngilizce yaparak, “Bu akşamı komuta ve kontrol merkezinde üst düzey savunma yetkilileriyle birlikte geçirdim ve İsrail Savunma Kuvvetleri’nin İran’ın İsrail’e yönelik füze saldırısına karşı gösterdiği başarılı savunmayı yakından izledim. İran basit bir ders çıkarmadı: İsrail Devleti’ne saldıranlar ağır bedel ödeyecekler.”

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant Twitter açıklama

DünyaGündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir