Türkiye'de Demir Kubbe yerine Çelik Kubbe var - Haber Jet

Türkiye’de Demir Kubbe yerine Çelik Kubbe var

İsrail'in kendi üretimi ve savunma sistemi olan Demir Kubbe yeniden gündeme gelirken Türkiye'de Demir Kubbe olup olmadığı merak edildi. Türkiye'de Demir Kubbe yerine yerli teknolojilerle ürettiği Çelik Kubbe hava savunması açısından yeni bir sistem oldu.

İsrail’in üretimi olan Demir Kubbe, İran’ın İsrail’e füze yollaması ile gündeme geldi. Türkiye’de benzer bir hava savunma sistemi olup olmadığı merak ediliyor. Türkiye’de Demir Kubbe yok ama yerli ve milli üretim Çelik Kubbe var.

TÜRKİYE’DE DEMİR KUBBE VAR MI?

Türkiye’de son yıllarda savunma sanayisinde önemli gelişmeler gösterdi. Özellikle hava savunma sistemlerinde yapılan atılımlar Türkiye’nin savunma hattında kritik noktalarda bulunuyor.

Türkiye’de Demir Kubbe yok ancak son aylarda ortaya çıkan yerli ve milli teknolojiyle üretilen Çelik Kubbe denilen hava savunma sistemi bulunuyor. “Bütünleşik bir mimari” olarak tanımlanan Çelik Kubbe’nin Demir Kubbe sistemine göre çok daha etkin bir sistem olacağı açıklandı.

Türkiye'de Demir Kubbe var mı

Çelik Kubbe hava savunma sistemi, sadece füze ve roketler için değil uçaklardan atılacak füze ve bombalara karşıda başarılı bir savunma yapması bekleniyor.

İlgili Haberler

TÜRKİYE HAVA SAVUNMA SİSTEMİ VAR MI?

Türkiye hava savunma sistemi yerli ve milli teknoloji ile üretilen ve geliştirilen Çelik Kubbe olarak açıklandı. Bunun dışında Türkiye’nin uzun menzilli hava ve füze savunma sistemi SİPER, alçak ve orta irtifa hava savunma füze sistemi olan HİSAR’da seri üretime geçti.

Türki Silahlı Kuvvetleri’nin envanterinde alçak irtifa tehditleri için ASELSAN tarafından geliştirilen KORKUT ve HİSAR-O sistemleri bulunuyor.

Türkiye savunma sistemi var mı

ÇELİK KUBBE NEDİR?

Çelik Kubbe, “Türk hava sahasının tamamını kapsayacak bir güvenlik şemsiyesi” olarak tasarlanacağı duyuruldu. Çok alçak irtifalardan ve çok kısa menzilden uzun menzile kadar değişen tehditlere cevap verecek şekilde tasarlanacak Çelik Kubbe’nin Demir Kubbe’ye göre etki alanı daha geniş olacak.

Gündem

Türkiye’de Demir Kubbe yerine Çelik Kubbe var” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Su Su

    Askeri alanda gün geçtikçe güçleniyoruz 👏👏

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir