Demir Kubbe dünyada 2 ülkede var - Haber Jet

Demir Kubbe dünyada 2 ülkede var

İran'ın İsrail'e füze saldırısı sonrası başlayan savaş sonrası İsrail'in savunma sistemi olan Demir Kubbe yeniden gündeme geldi. Demir Kubbe dünyada 2 ülkede var. İsrail ve ABD'de olan Demir Kubbe ile fırlatılan füze tanımlanıyor ve hedefe kitlenen roketi veya füzeyi havada imha etme işlerine yarıyor.

Demir Kubbe dünyada 2 ülkede var. İsrail ve ABD’de olan Demir Kubbe ile fırlatılan füze tanımlanıyor ve hedefe kitlenen roketi veya füzeyi havada imha etme işlerine yarıyor.

DEMİR KUBBE HANGİ ÜLKELERDE VAR?

Modern savaş teknolojilerinden biri olan Demir Kubbe,  İsrail ve ABD’de bulunuyor. İsrail, Demir Kubbe’yi geliştirerek kullanan ilk ülke olarak biliniyor. Bu sistem ile roket ve füzeler havada tespit edilerek etkisiz hale getirilebiliyor.

Demir Kubbe hangi ülkelerde var

İsrail’in hava savunma sisteminin önemli bir bölümünü oluşturuyor. ABD ayrıca İsrail’in Demir Kubbe programını finanse ediyor. Bu da bölgede İsrail’e destek sağlıyor.

İlgili Haberler

Demir Kubbe hangi ülkelerde var

DEMİR KUBBE NE KADAR ETKİLİ?

Demir Kubbe’nin son derece etkili olduğu uzmanlar tarafından açıklanıyor. İsrail Savunma Güçleri’nin açıklamasına göre başarı şansı yüzde 95 olarak açıklanmıştı. Roket imha etmek için ateşlenen her füzenin maliyeti 40 bin dolar açıklanan Demir Kubbe, savaş zamanı maliyeti daha da yükseliyor. İsrail’deki sistem ABD tarafından da desteklenip finanse ediliyor.

DünyaGündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir