Garipoğlu ailesinin dini hakkında Yahudi olduklarına dair iddialar mevcut - Haber Jet

Garipoğlu ailesinin dini hakkında Yahudi olduklarına dair iddialar mevcut

Cem Garipoğlu'nun mezarı hakkında fethi kabir kararı verilmesinin ardından Garipoğlu ailesiyle alakalı geçmişte gündeme gelen iddialar yeniden konuşulmaya başladı. Garipoğlu ailesinin dini hakkında Yahudi olduklarına dair iddialar mevcut. 2023 yılında Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir'in açıklaması Garipoğlu ailesinin Yahudi olduğuna yönelik tespitleri içeriyordu.

Münevver Karabulut cinayetinin sorumlusu Cem Garipoğlu hakkında yıllardan beri süregelen iddialardan biri de Garipoğlu ailesinin dini. Karabulut’un ayine kurban gittiği düşüncesi kamuoyunda Garipoğlu ailesinin Yahudi olduğu konusunda iddialar oluşmasına neden olmuştu.

GARİPOĞLU AİLESİNİN DİNİ

Cem Garipoğlu’nun mezarının açılıp DNA tespiti yapılmasının kesinleşmesinin ardından Garipoğlu ailesinin dini gündeme geldi.

Garipoğlu ailesinin hangi dine mensup oldukları gündeme gelirken sosyal medyada ve internet forumlarında sıklıkla Münevver Karabulut’un ayin kurbanı olduğu ve bunu Yahudilerin yaptığını konuşuluyor.

Garipoğu ailesinin dini

Komplo teorilerine dayandırılan iddialar 2023 yılında Karabulut ailesinin avukatı Rezzan Epözdemir, Fatih Altaylı’nın programında Yahudilerin kanlı ayin yaptığını, bunun Osmanlı döneminde de sürdürüldüğünü ve Garipoğlu ailesinin Yahudi olduğunu açıklamıştı.

Epözdemir’in daha önce de Garipoğlu ailesinin Yahudi olduğunu ve mayasız ayin yaptıklarını ve mahkemenin cinayet gerekçesi olarak bu ihtimali de araştırdığını ifade etmişti.

İlgili Haberler

Garipoğlu ailesi Yahudi mi

Tarihi kaynaklara göre komplo olarak geçen ve Serbestiyet’te Nesi Altaras’ın 13 Ağustos 2023 tarihinde yazıda, Yahudilerin Pesah bayramında Hristiyan çocukları kaçırıp kanlarıyla mayasız ekmek olan matsa yaptıkları iddiaları komplo teorisi olarak yüzyıllarca süre geldiği ifade ediliyor. Bu komplonun o dönemde Yahudi cinayetleri işlemek için bahane olarak ortaya atıldığı söyleniyor.

Garipoğlu ailesi kökeni

GARİPOĞLU AİLESİ YAHUDİ Mİ?

Yukarıdaki iddialar ışığında günün sonunda Garipoğlu ailesinin Yahudi olduğuna dair kesin kanıt olmamakla birlikte “mahkemenin Yahudi ayini olarak” cinayet gerekçesinde araştırmasına dair bir kanıt bulunamadığı biliniyor. Bu nedenle Garipoğlu ailesi Yahudi değil deniyor.

GARİPOĞLU AİLESİ KÖKENİ

Dedelerinin Cezayir asıllı olduğu bilinen Garipoğlu ailesi Adana Ceyhan ilçesinden gelmekte.

Gündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir