BDDK kredi kartı borçlarına 60 aya kadar yapılandırma imkanı getirdi - Haber Jet

BDDK kredi kartı borçlarına 60 aya kadar yapılandırma imkanı getirdi

27 Eylül 2024 Resmi Gazete kararına göre BDDK, bireysel kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borcunu ödeyemeyenler için 60 aya kadar yapılandırma imkanı getirdi. Kredi kartlarında asgari ödeme oranında da değişiklik yapıldı.

27 Eylül tarihli Resmi Gazete kararına göre BDDK kredi kartı borçlarında 60 aya kadar yapılandırma imkanı getirdi.

KREDİ KARTI BORÇLARINA 60 AYA KADAR YAPILANDIRMA

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre, BDDK bireysel kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borçlarını ödeyemeyenler için 60 aya kadar vadeyle yapılandırma imkanı getirdi.

Buna göre bireysel kredi kartı dönem borcunun asgari tutarını ödeyemeyenler, mevcut kart borçlarını 60 aya kadar taksitlendirebilecek.

Kredi kartı borcu 60 aya kadar yapılandırma imkanı

Yeni kararla vade yapılan borç, her ay ödenecek taksit tutarı o aya ait asgari ödeme tutarına eklenecek. Borcun en az yarısını ödenene kadar ise bankada bulunan kredi kartının limiti arttırılmayacak.

İlgili Haberler

27 EYLÜL 2024  RESMİ GAZETE KARARLARI

27 Eylül 2024 Resmi Gazete kararlarında yayımlanan “Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ (Sayı: 2020/16)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Sayı: 2024/22)” tebliği ile yapılan düzenlemeyi Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ilgili Kurul kararı internet sitesinde duyurdu.

redi kartı borçlarında 60 aya kadar vadeyle yapılandırma imkanı

kredi kartı borç yapılandırma son dakika

EkonomiSon Dakika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir