UEFA Avrupa Ligi galibiyet kaç ülke puanı olduğu belli oldu - Haber Jet

UEFA Avrupa Ligi galibiyet kaç ülke puanı olduğu belli oldu

UEFA Avrupa Ligi’nin yeni formatı ile birlikte Türkiye'nin Avrupa kupalarındaki her galibiyet ve beraberliğinin ülke puanına katkısı hesaplandı. 2024-2025 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'ndeki her galibiyetin Türkiye'nin ülke puanına katkısı da belli oldu.

UEFA Avrupa Ligi’nin yeni formatı ile birlikte ülke puanı hesaplama sistemi de netleşti. Bu sistem kapsamında 2024-2025 sezonunda Türkiye’nin UEFA Avrupa Ligi’nde her galibiyeti, ülke puanına ciddi katkı sağlayacak.

UEFA AVRUPA LİGİ GALİBİYET KAÇ ÜLKE PUANI?

2024-2025 sezonu itibarıyla UEFA Avrupa Ligi’nde alınan her galibiyetin ülke puanı üzerindeki etkisi netleşti.

UEFA’nın ülke sıralaması sistemine göre Türkiye, Avrupa kupalarına 5 takımla katılıyor. Bu nedenle UEFA Avrupa Ligi’nde alınan her galibiyet, ülke puanına 0,4 puan, beraberlik ise 0,2 puan ekliyor.

UEFA Avrupa Ligi galibiyet ülke puanı

Bu puanlama sistemi, grup aşamalarından itibaren geçerli olup, elemelerde ise farklı bir hesaplama uygulanıyor. Türkiye, toplam puanını artırarak UEFA ülke sıralamasındaki yerini yükseltmeyi hedefliyor

AVRUPA LİGİ 1 GALİBİYET ÜLKE PUANI KAÇ?

2024-2025 sezonunda UEFA Avrupa Ligi’nde Türkiye temsilcilerinin her galibiyeti 2 puan olarak hesaplanıyor. Ancak ülke puanı için bu, katılan takım sayısına bölünüyor.

İlgili Haberler

UEFA Avrupa Ligi'nde 1 galibiyet kaç ülke puanı

Türkiye’nin Avrupa kupalarına 5 takımla katıldığı göz önüne alındığında, her galibiyetin ülke puanına katkısı 0,4 olarak belirlenmiş durumda.

ÜLKE PUANI HER GALİBİYET KAÇ PUAN?

UEFA’nın ülke puanı hesaplamasında Türkiye temsilcilerinin UEFA Avrupa Ligi’nde aldığı her galibiyetin ülke puanına katkısı 0,4 puan olarak kaydedilirken, beraberlikler ise 0,2 puan katkı sağlıyor. Özellikle grup aşamasındaki başarılar, bu puanların düzenli olarak toplanmasını sağlayarak Türkiye’nin UEFA sıralamasındaki konumunu yükseltecek.

Avrupa Ligi'nde bir galibiyet kaç ülke puanı

Bu sezon, UEFA Avrupa Ligi ve diğer Avrupa kupalarında mücadele eden Türk takımlarının performansı, ülke puanı sıralamasındaki yerimizi belirlemede kilit rol oynayacak.

Spor

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir