2024 Amerika seçim anket sonuçları! Trump mı, Harris mi? - Haber Jet

2024 Amerika seçim anket sonuçları! Trump mı, Harris mi?

5 Kasım 2024'teki ABD başkanlık seçimleri yaklaşırken, Amerika seçim anket sonuçları Harris ve Trump'ın mücadelesine şahit oluyor. Aylardır neredeyse başa baş giden Demokratlar ve Cumhuriyetçilerde kazanan ismi çok küçük bir fark belirleyecek.

2024 Amerika seçim anketleri ve anket sonuçlarındaki küçük fark, kazananı belirleyecekken Amerika seçim anket sonuçlarını da önemli boyutta etkileyen “salıncak eyaletler” dikkat çekiyor. Washington Post’ta yer alan ankete göre, Harris bu eyalette yüzde 48 oy alırken Trump ise yüzde 47 destek buluyor.

Amerika seçim anketleri 2024
Kaynak:AA

2024 AMERİKA SEÇİM ANKETLERİ

5 Kasım’da yapılacak olan Demokrat Parti adayı Kamala Harris ile eski ABD Başkanı Donald Trump’ın anketleri gelmeye devam ediyor.

12 Mart tarihinde Donald Trump’ın adaylığının kesinleşmesi sonrası Biden ile Trump savaşı başlamış, kısa süre sonra Biden oyundan çekilip yerini Başkan yardımcısı Kamala Harris’e bırakmıştı.

Basın kuruluşları ve anket şirketlerinin ortak yaptığı anket sonuçları Kamala Harris ile Donald Trump’ın başabaş gittiğini gözler önüne seriyor.

Pek çok eyalette neredeyse aynı puana sahip olan iki isimden hangisinin kazanacağını ise “salıncak eyaletler” adı verilen yerler belirleyecek.

Amerika son seçim anketleri

SON AMERİKA SEÇİM ANKET SONUÇLARI

Washington Post’un, son yaptığı başkanlık seçimlerinin sonucu Pensilvanya’dan geldi!

Yapılan anket sonucu bilgisine göre Harris ile Trump “istatistiksel olarak eşit” durumda.

Katılımcılar, izledikleri canlı yayın hakkında da yorumlarda bulundu. Yüzde 54’ü Harris’in tartışmada daha iyi olduğunu söylerken, Trump’ı başarılı bulanların oy oranı yüzde 27 olarak kaldı.

New York Times, Philadelphia Inquirer ve Siena College’ın birlikte yaptıkları bir başka anket de iki adayın ülke genelinde yüzde 47’lik destekle eşit durumda olduğunu ortaya koyuyor. Harris’in tartışmalarda daha başarılı bulunduğu (yüzde 67’ye yüzde 40), ancak genel yarışta belirleyici bir üstünlük sağlayamadığı ifade ediliyor.

ABD son seçim anketleri 2024

ABD SEÇİM ANKETİ SONUÇLARI

23 Eylül tarihinde yayınlanan bir başka anket sonucuna bakalım.

ABD’de CBS News ile YouGov tarafından 18-20 Eylül tarihlerinde yapılan ankete göre, Kamala Harris yüzde 52 destek alırken Donald Trump yüzde 48 destek aldı.

Başkanlık seçimlerinde en çok dikkat çeken ise göçmen politikası oldu.

İlgili Haberler

Donald Trump’ın göçmen politikasının daha ağır olması dikkat çekiyor.

Kamala Harris ise Filistin’de soykırım yapan İsrail’i desteklemeye devam ediyor.

ABD seçim anket sonuçları 2024

KAMALA HARRİS Mİ TRUMP MI?

Ülkedeki vatandaşların sık sık şikayette bulunduğu ekonomi ve göçmenlik konuları hakkında Trump’ın daha kararlı olması ise oyları toplamasına yardımcı oluyor.

Örneğin, ekonomi konusunda Trump yüzde 51’e karşı Harris’in yüzde 42’sini geçiyor.

Anketler, Trump’a yönelik ikinci suikast girişiminden önce tamamlandığı için, gelecekteki sonuçların bu olaydan nasıl etkileneceği merak konusu.

Trump destekçilerinin yüzde 73’ü, göçmenlerin toplumu daha da kötüleştirdiğini düşünüyor.

ABD seçim anketi sonuçları 2024

ABD BAŞKANLIK SEÇİMLERİ BAŞLADI MI?

ABD’de başkanlık seçimleri 5 Kasım’da yapılacak ancak 3 eyalette erken oy kullanma dönemi başladı.

60. başkanlık seçimlerinde Minnesota, Güney Dakota ve Virginia eyaletlerinde erken oy verme imkanından yararlanmak isteyenler oylarını kullanmaya başladı.

amerika son seçim anketi sonuçları 2024

amerika seçim anket sonuçları kamala harris mi önde trump mı

DünyaPolitika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir