Omerta kuralı mafya kültüründe sessizlik yemini anlamına geliyor
Narin Güran cinayetindeki soruşturmayla gündeme gelen Omerta yasası suskunluk yasası olarak biliniyor. Omerta yasası özellikle İtalyan mafyası kültürden gelen bir terim olmakla beraber suç örgütü üyelerinin suça tanık olsa bile polis veya yetkililerle işbirliği yapmamaları anlamına gelir.
Omerta kuralı suskunluk yasası olarak biliniyor. Özellikle İtalyan mafyası kültürden gelen bir terim olmakla beraber suç örgütü üyelerinin suça tanık olsa bile polis veya yetkililerle işbirliği yapmamaları anlamına gelir.
OMERTA KURALI NEDİR?
Omerta yasası mafya kültüründe suskunluk yasası, sessizlik yemini anlamına gelir. İtalya’dan çıkan Omerta yasasına göre mafya üyelerinin ve suçluların, devletle veya kolluk kuvvetleriyle iş birliği yapması yasaktır. Suça şahit olsa bile polise ve yetkili kişilere konuşmamasına omerta yasası deniyor. Omerta kelimesi sessizlik yemini anlamına gelir ve mafya dünyasında onurla ilişkilendirilir.
OMERTA KURALI YEMİNİ NE DEMEK?
Mafya kültürü içerisinde suskunluk, sessizlik ve gizlilik yemini gibi anlamlara gelir. Suç işleyen veya suç örgütüyle bağlantılı olanların devlet veya kolluk kuvvetleriyle iş birliği yapmasını yasaklar. Bu mutlak suskunluk yasası, mafya içindeki güven ve bağlılığı koruma amacıyla uygulanır.
İlgili Haberler
OMERTA YASASI KÖKENİ
Omerta yasası özellikle İtalyan mafyası içinde çıktığı inanılan ancak çoğu mafyada veya suç örgütlerinde bulunan bir uygulama. Dışarıdan gelecek tehditlere karşı korunma ve güvenlik açısında önemlidir. Narin Güran cinayetiyle birlikte Narin’in kaybolduğu ve ölü bulunduğu Tavşantepe Köyü’nde gerçekleşen sorgulamalarda çelişkili ifadeler akıllara Omerta suskunluk yasasını getirdi.
Onerta yasasını şlk kez duyuyorum ilginçmiş