Pungent 666 ve incel erkek sapkınlığı - Haber Jet

Pungent 666 ve incel erkek sapkınlığı

Pungent 666 isimli bir X kullanıcısı bir süredir hesabında incel erkek olduğunu ifade ederek bu düşünce altında kadın düşmanlığı içeren yorumlarda bulunuyordu. Son olarak Pungent 666 X'te açtığı 'incel sohbet odası'nda 'kız çocuğum olsa' diye başlayan cümlesini ona tecavüz edeceğini ifade ettiği sözleriyle tamamladı. Sosyal medyada geniş yankı uyandıran açıklamalar sonrası Pungent 666 ve incel erkek sapkınlığı, incel tanımı gündeme geliyor.

Pungent 666 isimli bir X kullanıcısı bir süredir hesabında incel olduğunu ifade ederek bu düşünce altında kadın düşmanlığı içeren yorumlarda bulunuyor. Son olarak X (eski adıyla Twitter)’te İncel sohbet odası adlı ses odasında kendi kızı olsa tecavüz edeceğini ifade etti.

Sosyal medyada gündem olması ve EGM’nin etiketlendiği paylaşımların yapılmasının ardından hesabını kapatan Pungent 666 ve incel erkek sapkınlığı gündeme geliyor.

PUNGENT 666 VE İNCEL ERKEK SAPKINLIĞI

İnternet aleminde özellikle erkekler arasında yaygın olan İncel terimi, tercih veya isteği dışı kadınlarla romantik ilişki kuramayan erkekleri tanımlıyor. Fiziksel özelliklerinin kadınlarla ilişki yaşamaya yeterli olmadığı için tercih edilmediğini söyleyen incel erkek; dışlandığını  ‘isteği dışı’ cinsel birliktelik yaşayamadığı için yine kadınları suçluyor ve nefret söylemine varan yorumlarda bulunuyor.

Redpill zihniyetinin bir ürünü olarak görülen incel erkeklerin gözünde değersiz olan kadınlar ve kız çocukları her türlü kötülüğe, tecavüze ve sapkınlığa layık görülmekte.

Hal böyleyken X’te bir süredir farklı olaylarla gündeme gelen ve açık açık kadın düşmanlığı yapan Pungent 666 katıldığı bir ses odasında, “kız çocuğu olsa” diye başlayan cümlesini tecavüz etmekle sonlandırdı.

Pungent 666 kimdir, gerçek adı ne kimliği

Game of Thrones’ta bir karakterden de örnek veren Pungent 666 söyledikleri hakkındaki tepkiler sonrası, nefretle karışık mizah yaptığını belirterek “190 yakışıklı yapsa bu linci yemezdi” sözleriyle ifade özgürlüğü sınırlarında istediği gibi nefret kustuğunu belirtti.

İnsel ne demek ne anlama geliyor

EGM bildiriminde bulunan pek çok kullanıcı ses odasındaki diğer kullanıcılar ve Pungent 666 hakkında işlem yapılması için paylaşımlarda bulundu. İkon haberin iddiasına göre ise Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı soruşturma başlattı.

İlgili Haberler

Tepkiler sonrası hesabı kapanan Pungent 666 ve incel erkek sapıklığı internetin son zamanlarda endişe verici günlerimden biri olarak karşımıza çıkıyor.

İNCEL NE DEMEK?

Genellikle erkeklerin kendini tanımadığı incel terimi, İngilizce involuntarily celibate (istemsizce bekar) kökünden geliyor. İncel, “zorunlu olarak bekar” olarak da tanımlanabiliyor. Genellikle cinsel ilişki ya romantik ilişki kurmak isteyen ankca bunu başaramayan insanların kendini tanımladığı bir terim olarak ortaya çıkmakta.

İnternet forumlarında ve sosyal medyada ilişki kuramayan erkekler üzerinde yoğunlaşarak incel erkek üzerinde yaygın hale geldi.  Sosyal bir durumun betimlemesi olarak görülse de sosyal medyada incel erkeklerin oluşturduğu grupların nefret söylemleri ve kadın düşmanlığı yaptığı gönderileri endişelere yol açıyor.

İNCEL ERKEK NE DEMEK?

Özellikle internette erkekler arasında yaygınlaşan İncel terimi isteği dışında/istemsizce kadınlarla ilişki kuramayan cinsel birliktelik yaşayaman kişileri tanımlar. Fiziksel özellikleri nedeniyle kadınlar tarafından kabul görmediğini söyleyen incel, karşı cinsle iletişim kuramayan, kadınları sadece cinsel obje olarak gören, özgüvensiz ve asosyal kişilikler olarak tanımlanmakta.

İncel olmak ne demek

İncelin odağındaki tek kişi kadınlarda değil, kadınlarla sağlıklı iletişim kuran ve onlarla birliktelik yaşayan “chad” olarak ifade ettikleri erkeklere de öfkeliler.

Hareketleri ve söylemlerinin kadın düşmanlığı ve insan varlığını tehdit edici nefret söylemlerine dayanması nedeniyle klinik vaka olup olmadığı uzmanların takdirine kalsa da düşünce tarzı toplum açısından oldukça tehlike arz ediyor.

PUNGENT 666 KİM, GERÇEK ADI NE?

Pungent 666 hakkında internette çeşitli iddialar ve fotoğraflar paylaşılıyor. İsminin Fatih olduğu, Antalya’da yaşadığı ve Akdeniz Üniversitesi’nde eğitim aldığı iddia edilse de konuya ilişkin resmi verilere dayanan bir bilgi bulunmamakta.

Gündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir