7000 TL üzeri harcamalarda nakit yasağı ile kredi kartı kullanım zorunluluğu gelecek - Haber Jet

7000 TL üzeri harcamalarda nakit yasağı ile kredi kartı kullanım zorunluluğu gelecek

Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşçu sosyal medyada yaptığı paylaşımda Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yeni bir taslak düzenleme hazırlığında olduğunu duyurdu. 7000 TL üzeri harcamalarda nakit yasağı ile kredi kartı kullanım zorunluluğu geleceğini açıkladı. Babuşçu, 7 bin TL ve üzeri alışverişler için yeni düzenleme taslağından bahsetti.

Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşçu sosyal medyada yaptığı paylaşımda Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yeni bir taslak düzenleme hazırlığında olduğunu, 7000 TL üzeri harcamalarda nakit yasağı ile kredi kartı kullanım zorunluluğu geleceğini açıkladı.

7000 TL ÜZERİ HARCAMALARDA NAKİT YASAĞI NEDİR?

Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşçu X (Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye’nin gündemindeki Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndaki taslak çalışma hazırlığından bahsetti. Bu taslak düzenleme tebliğ haline gelmesi halinde, kim olursa olsun 7000 TL üzeri harcamalarda nakit yasağı geliyor.

7000 TL üzeri harcamalarda nakit yasağı

Bunun anlamını örnekle açıklayan Başbuğ açıklamasında kısaca söz konusu düzenlemenin her türlü alışveriş ve mükellef farketmeksizin 7 bin TL ve üzeri alışverişlerde kredi kartı veya banka yani finansal kuruluşlar aracılığıyla yapılması zorunlu hale getirilecek. Bu uygulamaya uymayanlara ise tüketici dahil her bir tespit için ödeme tutarının yüzde 10’u ceza kesileceği belirtilmekte.

İlgili Haberler

7000 TL üzeri harcamalarda nakit yasağı

7000 TL ÜZERİ HARCAMALARDA NAKİT YASAĞI  VAR MI?

Prof. Dr. Babuşçu’nın açıklamasına göre düzenleme Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda taslak çalışma olarak bulunuyor. Bu taslak düzenlemenin tebliğ edilmesi halinde 7000 TL üzeri harcamalarda nakit yasağı gelecek. Bu düzenleme ile alan ve satanında vergi ödeyeceği düşünülüyor.

Ekonomi

7000 TL üzeri harcamalarda nakit yasağı ile kredi kartı kullanım zorunluluğu gelecek” haberine 2 yorum yapıldı.

  • Ömer Ömer

    Peki 6 bin lira ödeyip bin lira karttan çektirenler nasıl tespit edilecek

    Yanıtla
  • Lale Günay Lale Günay

    Özellikle kiralar için çok mantıklı bir adım olmuş

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir