Espressolab tarihi mekanda bulunan çınaraltı şubesi Emirgan'da bulunuyor - Haber Jet

Espressolab tarihi mekanda bulunan çınaraltı şubesi Emirgan’da bulunuyor

Her üç günde bir yeni şube açtıkları söylenen zincir kahve markası Espressolab tarihi mekanda bulunan çınaraltı şubesinin sosyal medyada gündem olmasıyla İstanbul'un hangi semtinde bulunduğu merak ediliyor. Emirgan Camii'nin karşısında bulunan tarihi mekanın geçmişte muvakkithane olarak kullanıldığı öğrenildi.

Espressolab tarihi mekanda bulunan çınaraltı şubesinin sosyal medyada gündem olmasıyla İstanbul’un hangi semtinde bulunduğu ve tarihi mekanın daha önce ne olduğu merak ediliyor.

ESPRESSOLAB TARİHİ MEKANDA ÇINARALTI ŞUBESİ NEREDE?

Espressolab’ın tarihi mekanda bulunan çınaraltı şubesi yeniden sosyal medyada gündeme geldi. Tarihi mekandaki şube hakkında mizah dolu yorumlarda geliyor.

Espressolab tarihi mekanda bulunan çınaraltı şubesi Emirgan’da bulunuyor. Konum olarak Emirgan Camii karşısında yer alan Espressolab Emirgan şubesi mekan olarak Emirgan Muvakkithane’si olarak biliniyor.

Tarihi Çınaraltı Kafe olarak bilinen mekan Espressolab tarafından alınarak şubeleştirildi.

Espressolab tarihi mekanda bulunan çınaraltı şubesi

İlgili Haberler

ESPRESSOLAB EMİRGAN ŞUBESİ HANGİ TARİHİ MEKAN?

Osmanlı döneminde namaz vakitleri ve saatler muvakkithanelerde belirlenir. Daha kısıtlı imkanlarla gerçekleştirilen astronomi çalışmalarıyla muvakkit denilen görevliler tarafından namaz vakitleri ve saati belirlenirdi. Muvakkithane kelime anlamı olarak ise vaktin belirlendiği mekan anlamına gelir.

Emirgan Muvakkithanesi ise Emirgan Camii’ne bağlı bir kurumdu. Emirgan Camii ya da Emirgan Hamid-i Evvel Camii’nin karşısına Ağa Hüseyin Paşa tarafından 1844 yılında inşa edildi.

Espressolab hangi tarihi mekanda şubesi var

ESPRESSOLAB EMİRGAN YOL TARİFİ

Espressolab Emirgan, Doğru Muvakkithane Caddesi üzerinde bulunmakta. Baltalimanı’nından Emirgan sahile doğru giden yol üzerinde bulunuyor.

Trend

Espressolab tarihi mekanda bulunan çınaraltı şubesi Emirgan’da bulunuyor” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Münise Münise

    Buraya gitmeyi çok istiyorum

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir