Deportivo La Coruna maçlarında Türk Bayrağı geleneği Barbaros Hayreddin Paşa'ya dayanıyor - Haber Jet

Deportivo La Coruna maçlarında Türk Bayrağı geleneği Barbaros Hayreddin Paşa’ya dayanıyor

"Los Turcos" lakaplı Deportivo La Coruna tribünleri yaşadığı gol sevinci esnasında Türk bayrağı açtı. Sosyal medyada gündeme gelen olayda Deportivo La Coruna Türk bayrağı hikayesini araştırmaya başlarken Deportivo La Coruna maçlarında Türk Bayrağı geleneği Barbaros Hayreddin Paşa'ya dayandığı öğrenildi.

İspanyol takımı Deportivo La Coruna maçlarında gol sevinçlerinde Türk Bayrağı açma geleneği Barbaros Hayreddin Paşa’ya dayandığı öğrenildi. Deportivo La Coruna Türk Bayrağı’nın hikayesi merak ediliyor.

DEPORTIVO LA CORUNA TÜRK BAYRAĞI GELENEĞİ

Deportivo la Coruna maçlarında Türk bayrağı geleneğinin hikayesi 16. yüzyıla dayanıyor. Lakapları da Los Turcos olan takımın taraftarı hemen her iç saha maçında Türk bayrağının dalgalandığını görülebiliyor.

1996 yılında kurulan RC Deportivo de La Coruna takımı bir İspanyol kulübüdür. Ezeli rakibi olan Celto Vigo, hakaret amaçlı ‘Los Turcos’ lakabını takar ancak deportivolular bu lakabı benimseyerek Türk gibi güçlü sloganına dönüştürürler.

Deportivo la Coruna Türk bayrağı geleneği
RC Deportivo Türkiye X hesabından görsel

DEPORTIVO LA CORUNA TÜRK BAYRAĞI HİKAYESİ

Deportivo la Coruna Türk Bayrağı geleneği 16. yüzyıla kadar uzandığı iddia ediliyor. O dönem Osmanlı İmparatorluğu karanın en büyük hakimi olsa da Akdeniz’de Portekizlerle rekabet etmekteydi.

Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk kaptan paşası ve Kaptan-ı Deryası Barbaros Hayreddin Paşa, Akdeniz’deki mücadelesiyle Osmanlı egemenliğini denizlerde de pekiştirmişti.

Deportivo La Coruna tribünde Türk bayrağı neden var

İlgili Haberler

Barbaros Hayreddin Paşa, Portekizlilerin Coruna bölgesinde halka yaptığı zulüm ve ağır vergiler sonrası şehri aldıktan sonra halkı baskıdan kurtarır. Halk Barbaros Hayrettin Paşa ve donanması için bir kale tahsis eder.

Coruna’nın komşu şehri Vigo’da ise halk Portekizlilere destek olur. Vigo ve Coruna arasındaki bu fark yüzyıllar sonra iki ezeli rakibin arasına da yansır.

Deportivo la Coruna tribünlerinde Türk bayrağı her daim asılıdır.

DEPORTIVO TÜRK TAKIMI MI?

İspanya’nın köklü kulüplerinden olan Deportivo La Coruna’nın maçlarında Türk bayrağı görünmesi Türk takımı mı sorusuna akıllara getirse de bu durum şehrin tarihinde Türklerle olan iyi ilişkisine dayanıyor. Deportivo Türk takımı değil, İspanyol takımıdır.

TrendSpor

Deportivo La Coruna maçlarında Türk Bayrağı geleneği Barbaros Hayreddin Paşa’ya dayanıyor” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Oğuzhan Kök Oğuzhan Kök

    🇹🇷🇹🇷

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir