2,3 asgari ücret şartı getirildi! Evlilik kredisi şartları değişti - Haber Jet

2,3 asgari ücret şartı getirildi! Evlilik kredisi şartları değişti

Aile ve Gençlik Fonu kapsamında verilen evlilik kredisi için yeni düzenlemeler yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, gelir şartlarının kolaylaştırıldığını ve başvuru kriterlerinin genişletildiğini duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, genç çiftleri desteklemeye yönelik Aile ve Gençlik Fonu projesi kapsamında verilen evlilik kredisinde önemli değişiklikler yapıldığını açıkladı.

2,3 ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Bakan Göktaş, evlilik kredisi için başvuru şartlarının iyileştirildiğini duyurdu. Bu kapsamda, çiftlerin toplam gelirlerinin 2 asgari ücreti aşmaması şartı geçerliydi. Ancak yapılan yeni düzenleme ile bu sınır 2,3 asgari ücrete çıkarıldı.

2024 yılı itibarıyla net asgari ücretin 17.002 TL olması nedeniyle, bu düzenleme ile çiftlerin toplam gelir sınırı 39.104 TL’ye yükseltilmiş oldu. Böylece daha fazla çiftin krediye başvurarak destek almasının önü açıldı.

2 3 asgari ücret ne kadar, kaç para, kaç TL, ne kadar ediyor

Bakan Göktaş, bu düzenlemenin özellikle genç çiftlerin evliliklerini kolaylaştırma ve aile kurmalarını teşvik etme amacı taşıdığını vurguladı. Ayrıca, projeye Karabük, Bartın ve Zonguldak illerinin de eklendiğini belirten Göktaş, bu bölgelerde yaşayan çiftlerin başvurularının alınmaya başlandığını söyledi. Aile ve Gençlik Fonu’nun sunduğu 150 bin TL tutarındaki faizsiz kredi, 48 ay vadeli ve 2 yıl geri ödemesiz olarak sunuluyor.

2,3 asgari ücret ne kadar

İlgili Haberler

Aile kurmayı teşvik etmek amacıyla başlatılan bu proje, daha önce deprem bölgelerinde pilot uygulamalarla başlamıştı. Şimdi ise kapsamı genişletilerek, düşük doğurganlık oranına sahip iller de dahil ediliyor. Hedef, bu bölgelerdeki gençlerin daha fazla destek alarak aile kurmalarını sağlamak.

2.3 asgari ücret ne kadar, kaç TL, kaç para

EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI

Evlilik kredisi için yeni şartlar şunlardır:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında olmak (30 yaşından gün almamış olmak),
  • Depremden etkilenen 11 il (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa) dışında taşınmaz sahibi ya da hissedarı olmamak,
  • Çiftlerin son 6 aylık gelir toplamı ortalaması ve son aya ait gelirleri toplamı 2,3 asgari ücretten fazla olmamak,
  • Başvuru tarihi itibarıyla resmi nikâh tarihine en az 2 ay en fazla 6 ay kalmış olmak,
  • Bakanlığın evlilik öncesi ve sonrasında sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmek,
  • Affa uğramış olsa bile; devletin güvenliğine, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar ile cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlardan; uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, bunların kullanılmasını kolaylaştırma, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak suçlarından hakkında kesinleşmiş bir mahkûmiyet kararı bulunmamak.

2,3 asgari ücret ne kadar ediyor, kaç para, kaç TL

EkonomiYaşam

2,3 asgari ücret şartı getirildi! Evlilik kredisi şartları değişti” haberine 2 yorum yapıldı.

  • Erdem Yavuzhan Erdem Yavuzhan

    Bu kredi çok iyi ancak kademeli olarak hayata geçmesi biraz kötü oldu

    Yanıtla
  • Yasin Yasin

    Tüm türkiye için ne zaman geçerli olacak

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir