Yozgat doğumlu Hayko Cepkin Ermeni paylaşımına cevap verdi - Haber Jet

Yozgat doğumlu Hayko Cepkin Ermeni paylaşımına cevap verdi

Hayko Cepkin, kendi fotoğrafı kullanılarak yapılan bir paylaşım sonrası Ermeni asıllı olması hakkında konuştu. Metal ve Rock parçalarıyla Türkiye'de pek çok kişiyi bu tarzlarla tanıştıran sanatçı, Hayko Cepkin Ermeni asıllı ifadelerinden daha fazlası olduğuna vurgu yapmak istedi.

Metal müziğinin ülkemizdeki önemli temsilcilerinden olan ve şarkılarıyla geniş kitlelere ulaşan Hayko Cepkin, kendisi hakkında atılan bir tweete cevap vererek “Hayko Cepkin Ermeni mi?” sorularına nokta koydu.

HAYKO CEPKİN ERMENİ Mİ?

Hayko Cepkin kimdir, diye sorulduğunda öne çıkan ilk sayfa olan Vikipedi biyografisi şu ifadeler ile başlıyor;

“1978 yılında Ermeni kökenli Yozgatlı bir ailede dünyaya gelen Hayko Cepkin…”

Tanımlamanın niteliğini anlamayanlar nedeniyle “46 yıldır bu tarz kişilerle uğraşıyorum.” diyen Cepkin, hakkında yapılan paylaşımı ise sahibi sildi.

hayko cepkin ermeni mi nereli nerede doğdu

Begüm adındaki kullanıcı, “Biz bin yıl çabalasak yine ermeniler kadar ırkçı olamayız. Bir Türk’ün Ermenistan’da yaşamasını geçtim, turist olarak gitsek yine güvende olmayız.” dediği tweette Hayko Cepkin’i kullandı.

Doğduğundan beri Türkiye’de yaşayan ve sık sık Türklük hakkında konuşan Cepkin, bu ifadelerle kendisini aynı paylaşımda görünce dayanamadı.

İlgili Haberler

“Abla benim kütük Yozgat. Bilmem anlatabildim mi?” diyerek tepki gösterdi.

hayko cepkin ermeni mi nereli nerede doğdu

Kendisine gelen “Abi af buyur ama ablam senin Ermenistanlı olduğunu iddia etmemiş. Türkiye’deki bir Ermeni olarak nitelemiş.Bu da yanlış bir nitelendirme değil. Ben şahsen Türkiyede yaşayan Türk ve Ermeni etnik kökenli vatandaşlarımızla gurur duyuyorum. Fakat niteleme doğru” tweetine ise şu cevabı verdi.

Yanlış. Köküne kadar yanlış. Dipcigine kadar yanlış. Bir tek doğru çıkış kapısı yok. Mallığın faşistligin boyle bi etkisi olabiliyor bünyede. Ben de zaten bunu gibi denyolar ile uğraşıyorum 46 yıldır onu napcaz.

hayko cepkin nerede doğdu yozgatlı mı nereli

HAYKO CEPKİN NERELİ?

Asıl adı Hayık Aram Tataryan olan Hayko Cepkin, Yozgat doğumlu olduğuna ve Türklükle büyüdüğüne dikkat çekmek istiyor.

HAYKO CEPKİN’İN GERÇEK ADI NEDİR?

Sahnede Hayko Cepkin ismini kullanan sanatçının asıl adı Hayık Aram Tataryan’dır.

Magazin

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir