TGB siyasi görüş olarak Atatürkçü düşünceyi benimsiyor ve işlerini paylaşıyor - Haber Jet

TGB siyasi görüş olarak Atatürkçü düşünceyi benimsiyor ve işlerini paylaşıyor

TGB (Türkiye Gençlik Birliği), ulusalcı olduğunu belirten Atatürkçü gençlik ve öğrenci kuruluşu olarak biliniyor. TGB, İzmir'e demirleyen USS Wasp'ta görevli bir Amerikan askerine çuval geçirdiğini duyurdu. Ardından kuruluşun siyasi olarak yakın olduğu partiler ve görüşleri gündeme geliyor.

Türkiye Gençlik Birliği  (TGB) siyasi olarak Atatürkçü düşünceyi benimsiyor ve ulusalcı bir kimliğe sahip olduklarını belirtmekte. TGB, İzmir’e demirleyen ABD’nin en büyük savaş gemilerinden USS Wasp’ta görevli bir Amerikan askerine çuval geçirdikleri görüntüleri X (eski adıyla Twitter) üzerinden paylaştı.

TGB HANGİ PARTİYE YAKIN?

Türkiye Gençlik Birliği 19 Mayıs 2006 tarihinde Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nde kuruldu. O günden bugüne birden fazla ilde ve üniversitede temsilcileri bulunur hale geldi. Son olarak ABD’nin en büyük taarruz gemilerinden olan USS Wasp’ın İzmir’e demirlemesiyle harekete geçti. X’te yayınladıkları videoda Wasp’ta görev alan bir ABD askerine çuval geçirdikleri görüntüleri paylaştı.

TGB nin siyasi görüşü ne

TGB, belli bir parti çatısı altına girdiğini belirtmese de Vatan Partisi ve Doğu Perinçek’le birlikte daha önce görülmüş ve kamuoyu da benzer görüşlerde oldukları kanısında bulunuyor.

TGB SİYASİ GÖRÜŞÜ NEDİR?

TGB, siyasi görüş olarak Atatürkçü düşünceyi benimseyen ulusalcı bir grup olmasının yanı sıra, “yayılmacı ve sömürgeci güçlere karşı” ve görevini Atatürk’ün Bursa Nutku’ndan aldıklarını belirtir. Türk gençliğini sağ-sol demeden vatan savunmasında birleştirdiklerini söyleyen Türkiye Gençlik Birliği, pek çok üniversitede aktif olarak faaliyet gösteriyor.

İlgili Haberler

TGB nin siyasi görüşü nedir

TGB KAÇ ÜYESİ VARDIR?

40 üniversitede 62 öğrenci topluluğunun olduğu bilinen TGB’nin genel başkanının ifadesiyle 80 bin civarında üyesi olduğu biliniyor.

TGB GENEL BAŞKANI KİM?

TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin, ODTÜ’de Tarih bölümünde okuyor.

Gündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir