Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi muhtemel rakipleri - Haber Jet

Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi muhtemel rakipleri

Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi grup aşamasındaki muhtemel rakipleri belli oldu. Yeni formatta her takımla sadece bir maç yapılacak ve rakipler dört farklı torbadan seçilecek. Eşleşmeler, 30 Ağustos’ta yapılacak kura çekimiyle netleşecek. Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi muhtemel rakipleri arasında dev kulüpler yer alıyor.

Fenerbahçe, 2024-2025 sezonunda UEFA Avrupa Ligi’ne 2. torbadan katılacak. Yeni formatta 36 takımın mücadele edeceği lig aşamasında Sarı-Lacivertliler, her torbadan iki takımla eşleşip toplam 8 maç oynayacak.

FENERBAHÇE UEFA AVRUPA LİGİ MUHTEMEL RAKİPLERİ

UEFA bu sezon Avrupa Ligi için yeni bir formatı hayata geçiriyor. Artık 36 takımlı lig aşamasında, her takım 8 farklı rakiple karşılaşacak. Fenerbahçe, dört farklı torbadan seçilecek ikişer rakiple mücadele edecek ve bu maçların dördü iç sahada, dördü deplasmanda oynanacak. Ligi ilk 8 sırada bitiren takımlar direkt olarak son 16 turuna yükselecek. 9. ile 24. sıralar arasında yer alan ekipler ise play-off oynayarak son 16’ya kalma şansını sürdürecek. Bu yeni format, her takıma farklı güç seviyesindeki takımlarla eşleşme imkânı tanıyor.

FB Avrupa Ligi muhtemel rakipleri

Fenerbahçe’nin muhtemel rakipleri arasında Manchester United, Roma, Porto, Ajax, Tottenham gibi Avrupa devleri bulunuyor. Ayrıca Real Sociedad, Frankfurt, Lyon, Athletic Bilbao ve Olympiakos da Fenerbahçe’nin potansiyel rakipleri arasında. Türkiye’den Galatasaray ve Beşiktaş ise aynı ülke takımları lig aşamasında birbiriyle eşleşemeyeceği için Fenerbahçe’nin rakibi olmayacak.

FENERBAHÇE AVRUPA LİGİ MUHTEMEL RAKİPLERİ

Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi muhtemel rakip olması kesinleşmiş takımlar şunlardır:

İlgili Haberler

Roma, Manchester United, Porto, Ajax, Rangers, Frankurt, PAOK, Maccabi Tel Aviv, Twente, Lazio, Tottenham, Real Sociedad, Athletic Bilbao, Hoffenheim, Nice, AZ Alkmaar, Olympiacos, Lyon, Dinamo Zagreb, Union SG, Dinamo Kiev, Ludogorets, Malmö

Fenerbahçe UEFA muhtemel rakipleri

Bu takımların yanı sıra UEFA rövanş maçları sonrası yeni takımlar da Fenerbahçe’nin muhtemel rakipleri arasında eklenecek.

FENERBAHÇE UEFA AVRUPA LİGİ KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

UEFA Avrupa Ligi lig aşaması kura çekimi, 30 Ağustos’ta gerçekleşecek ve Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi’ndeki rakipleri belli olacak.​

Spor

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir