Başörtülü Dilara Çiçek Diş Hekimliği kongresine 28 Şubat kafası engel - Haber Jet

Başörtülü Dilara Çiçek Diş Hekimliği kongresine 28 Şubat kafası engel

Başörtülü Dilara Çiçek Diş Hekimliği Kongresi'nde çalışmak için başvurmuştu ancak aldığı cevap karşısında büyük şaşkınlık yaşadı. Dünya Diş Hekimleri Birliği (FDI) Diş Hekimliği Kongresine katılmak için başvuran Dilara Çiçek başörtülü olması nedeniyle başvurusunun reddedildiğini açıkladı.

Dünya Diş Hekimleri Birliği (FDI) Dünya Diş Hekimliği Kongresi’nde görev almak için başvuran Dilara Çiçek, başörtülü olduğu için kabul edilmediği öğrenildi.

BAŞÖRTÜLÜ DİLARA ÇİÇEK DİŞ HEKİMLİĞİ OLAYI NE?

İstanbul’da düzenlenecek olan 2024 FDI Dünya Diş Hekimliği Kongresi’nde görev almak için başvuru yapan başörtülü Dilara Çiçek, başörtülü olduğu için kabul edilmediği iddiası tepkilere neden oldu.

Çiçek, Dünya Diş Hekimleri Birliği’nin başörtülü çalışan istemediğini belirterek şaşkınlığını gizleyemediğini ifade etti.

Çalışan ‘FDI başörtülü çalışan istemiyor’ cümlesini kurdu. İnanamadık, 2024 yılında bunun yaşanması çok şaşırtıcı, bu cümleyi nasıl yanlış anlayabilirim? 28 Şubat döneminde yaşananları biliyorum; ilk deneyimim olacaktı, ailem de çok heyecanlıydı, ailecek çok şaşırdık ve üzüldük. Allah bilir kaç kişinin başına geldi, onlar adına da konuşuyorum, kesinlikle susmamalılar

Başörtülü Dilara Çiçek Diş Hekimliği Kongresi'nde 28 Şubat kafası engeli

İlgili Haberler

12-15 Eylül tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek kongrede görev almak üzere süreci yöneten ANT İnsan Kaynakları isimli firmaya görüşmek üzere kurumun Kadıköy’deki ofisine gitti. Görüşmeye gittiği arkadaşı kabul edilirken kendisine dönüş olmayınca Çiçek, kurum ile iletişime geçti. İddiaya göre Çiçek’e başörtülü olduğu için kongrede görev alamayacağı söylendi. 28 Şubat zihniyetiyle karşı karşıya kaldığını söyleyen Çiçek, yaşananların ardından firmanın kendisiyle iletişime geçtiğini belirterek ANT İK’nın başındaki Onur Bey’in özürlerini ilettiğini ancak kendisine bu cümleyi kuran kişiden bir özür gelmediğini ifade etti.

Türk Dişhekimleri Birliği Başkanı Tarık İşmen, durumun kabul edilmez olduğunu belirterek gerekenlerin yapılacağını ifade etti.

Başörtülü Dilara Çiçek Diş Hekimliği kimdir

BAŞÖRTÜLÜ DİLARA ÇİÇEK DİŞ HEKİMLİĞİ KİMDİR?

Başörtülü Dilara Çiçek İstanbul’da bir üniversitede İngilizce diş hekimliği bölümünde 3’üncü sınıf öğrencisi. 21 yaşındaki Çiçek, 12-15 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da Türk Dişhekimleri Birliği iş birliğiyle düzenlenecek olan 2024 FDI Dünya Diş Hekimleri Kongresi’nde görev almak üzere başvuru yaptı. Ancak başvurusunun başörtülü olması nedeniyle kabul edilmediğini iddia etti.

Gündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir