Atlantik Okyanusu son üç ayda rekor hızda soğuyor, nedeni bilinmiyor - Haber Jet

Atlantik Okyanusu son üç ayda rekor hızda soğuyor, nedeni bilinmiyor

Artan sıcaklıklarla oluşan iklim krizi yeni bir boyuta geçti. Son üç ayda Atlantik Okyanusu soğuyor. Rekor hıza ulaşan Atlantik Okyanusu soğuma nedeni bilinmese de uzmanlar yağış düzenindeki değişikliklerden kaynaklandığını düşünüyor.

Son yıllarda şiddeti gittikçe artan iklim kriziyle beraber yüksek sıcaklıklar gündeme geliyor. Atlantik Okyanusu son üç ayda rekor hızda soğurken küresel iklim krizine de yeni bir boyut ekleniyor. Dünya düzeninde büyük değişikliklere neden olabilecek soğuma bilim insanlarını tedirgin etti.

ATLANTİK OKYANUSU SOĞUYOR

Bir yıldan uzun süre rekor seviyede seyreden deniz sıcaklıklarının ardından Atlantik Okyanusu rekor hızla soğuyor. Durumun dünya çapındaki havayı etkileyecek olması ise endişelendiriyor.

Atlantik Okyanusu soğuyor

İklim krizi için dünya ve devletler harekete geçmeye çalışsa da çalışmalar yetersiz kalıyor. Atlantik Okyanusu’ndaki rekor hızdaki soğumanın nedenini uzmanlar açıklayamıyor. Miami Üniversitesinden Frans Philip Tuchen, ani olan bu durumu tetikleyecek güçlü rüzgarlar gelişmediğini vurgulayarak olası ihtimalleri gözden geçirdiklerini ancak Atlantik Okyanus’unun hızla soğumasına neyin neden olduğunu açıklayamadıklarını ifade etti.

Atlantik Okyanusu neden soğuyor

İlgili Haberler

ATLANTİK OKYANUSU SOĞUYOR NE DEMEK?

Atlantik geçtiğimiz haziran ayında ortalamadan bazı bölgelerde 1 ila 3 bazı bölgelerde ise 5 derece kadar daha sıcak olarak ölçülmüştü. Bu sıcaklıklar, Mart 2023’ten beri düzenli olarak görülüyor. Nedeni ise El Nino olarak açıklanıyordu. Atlantik’te ise La Nina akıntısının etkisine az olarak rastlanıyor.

Atlantik Okyanusu soğuması ne demek

Küresel okyanus sıcaklık ortalamalarının düşmeye başlamasıyla deniz ekosisteminde, iklim, biyolojik ve sosyoekonomik etkiler görülmeye başlanabilir.

Yaşam

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir