İş kanununda yapılacak değişiklikle haftalık çalışma 40 saate düşebilir - Haber Jet

İş kanununda yapılacak değişiklikle haftalık çalışma 40 saate düşebilir

Türk İş kanununda yapılacak değişiklikle çalışma saatleri, genel tatil ücretleri, esnek çalışma ve haftalık izne kadar pek çok başlık yeniden düzenlenecek. Bu düzenlemelere göre haftalık çalışma saati 40 saate düşebilir. 'Uzaktan', 'kısmi', 'platform' gibi çalışma modelleri gelebilir.

30 milyon çalışanı ilgilendiren Türk İş Kanunu değişiklik çalışmaları devam ediliyor. Türkiye Gazetesi’nden Emrah Özcan’ın özel haberine göre, hükümet çalışma saatlerine, genel tatil ücretlerinden esnek çalışmaya kadar birden fazla başlıkta yeni düzenlemeler yapıyor.

ÇALIŞMA SAATLERİ DÜŞECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Başkanlığında geçtiğimiz hafta düzenlenen Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulunda (YOİKK) da çalışma saatleri ve diğer konular konuşuldu.

Çalışma biçimlerinden ortaya çıkan ihtiyaçların tespiti ele alındı. Uzaktan, kısmi ve geçici süreli çalışa ile platform çalışması gibi yeni nesil esnek çalışmalarına yönelik mevzuat değişikliği ihtiyaçları, iş dünyası, iş ve özel hayat dengesi gözetilerek belirlenmesine karar verildi.

Çalışma saati 40 saat olacak mı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, haziran ayında Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketinde yer alan esnek çalışma modeliyle ilgili çalışmalara başlanacağını belirtirken konunu Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) toplantısında dile getirileceğini ifade etmişti.

Bu çalışmalar kapmasında çalışma saatlerinin de düzenlenmesi bekleniyor. 45 olan çalışma saatini 40 saate, bazı meslek gruplarındaki 48 saatlik çalışma saatlerinin de azaltılarak 40 saate çekilebileceği belirtiliyor.

İlgili Haberler

Haftalık çalışma saatleri azaldı mı Haftalık 45 saat çalışmaya öğle arası dahil mi

HAFTALIK ÇALIŞMA SAATİ 40 SAAT OLACAK MI?

İş kanununda yapılacak değişiklik gündeme gelirken haftalık çalışma saatlerinin 40 saate düşürülmesi de olasılıklar arasında yer alıyor.

Konu hakkında hükümet kaynakları şubat ayında Türkiye Gazetesi’ne konuşarak, yapılan çalışmalarda çalışanı merkeze koyduklarını belirtmişti. Yapılacak düzenlemede çalışanların vasıflarının gelişmesine ilişkin yeni hükümler olacağı kaydedilirken Bakan Işıkhan, çalışma saatlerini yeniden düzenlemek zorunda olduklarını belirtmişti.

Muhalefet geçen yıl TBMM’ye çalışma saatlerinin haftalık 37,5 saate düşürülmesi için kanun teklifi sunmuştu.

Gündem

İş kanununda yapılacak değişiklikle haftalık çalışma 40 saate düşebilir” haberine 1 yorum yapıldı.

  • İsmet İsmet

    Haftalık çalışma saatinin düşürülmesi bazı sektörler için çok iyi olur normal dışı saatler aralığında çalışan binlerce insan var

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir