Kariye Camii cuma günleri ziyarete kapatıldı, yalnızca ibadet için açık olacak - Haber Jet

Kariye Camii cuma günleri ziyarete kapatıldı, yalnızca ibadet için açık olacak

Geçtiğimiz mayıs ayında yeniden ibadete açılan Kariye Camisi, aynı zamanda ziyaret etmek isteyenleri de ağırlıyordu. Ancak cuma günleri yaşanan ziyaretçi yoğunluğu nedeni ile cuma günleri ziyarete kapalı olacak.

Yoğun ziyaretçi talebi nedeniyle Kariye Camii cuma günleri ziyarete kapatıldı. Yalnızca ibadet için açık olacak Kariye Camii’nin yeni ziyaret saatleri ve günleri belli oldu.

KARİYE CAMİ ZİYARETE AÇIK MI?

6 Mayıs 2024 tarihinde restorasyonu tamamlanarak yeniden cami olarak kullanılmaya başlanan Kariye Camii, ziyarete açık.

Her gün 09.00-19.00 arasında ziyarete açık olan Kariye Cami, ezan saatlerinden 15 dakika önce turistik ziyaretler durdurularak vakit namazı kılmak isteyenler içeride kalıyor.

Kariye Cami ziyarete açık mı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü, çok yoğun ziyaretçi talebi nedeniyle, “Koruma Amaçlı Ziyaretçi Yönetim Planı” uygulamasına geçti. Bu uygulamaya göre cuma günleri Kariye Cami ziyaretçilere kapalı olacak. Yalnızca ibadet edilebilecek.

İlgili Haberler

KARİYE CAMİ CUMA GÜNLERİ KAPALI MI?

Kariye Camii cuma günleri yalnızca ibadete açıktır. Turistik amaçlı ziyaret yapılamıyor.

KARİYE CAMİ ÖNEMİ NEDİR?

İlk olarak 536 yılında inşa edildiği düşünülen yapı, İstanbul’un geçirdiği deprem ve yangınlarda hasar aldıkça yeniden inşa edilmiştir. Bizanslılar için siyasi önemi olan Kariye Kilisesi, şehrin fethinden sonra kiliseden camiye dönüşen yapılar arasında yer aldı ve II. Bayezid’in emriyle Atik Ali Paşa tarafından camiye dönüştürüldü.

Kariye Cami cuma günleri açık mı namaz kılınıyor mu

1948 yılında ise restorasyona alınan Kariye Cami, müze olarak 1958 yılında açıldı. 2020 yılında Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yeniden camiye döndürülmesi karar verilen yapı, 6 Mayıs 2024’ten itibaren Kariye Cami olarak faaliyete geçti. Aynı zamanda turistik ziyarete de açıldı.

Kültür Sanat

Kariye Camii cuma günleri ziyarete kapatıldı, yalnızca ibadet için açık olacak” haberine 2 yorum yapıldı.

  • Gülizar Gülizar

    Kariye camisini görmeyi çok istiyorum

    Yanıtla
  • Sultan Sultan

    Kariye camisi nerede

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir