Maymun Çiçeği’ne yakalanan eşcinsel adam San Francisco’da yaşıyor - Haber Jet

Maymun Çiçeği’ne yakalanan eşcinsel adam San Francisco’da yaşıyor

Maymun Çiçeği'nin eşcinsel ilişki ile büyük oranda yayıldığını açıklayan Dr. Tedros'un sözlerinin ardından, bir eşcinsel adamın virüse yakalanması dikkat çekti. San Francisco'da yaşayan genç adam, yaşadığı durumu ve etkilerini bir video ile takipçileriyle paylaştı.

San Francisco’da yaşayan eşcinsel bir adamın sosyal medyada paylaştığı video, Maymun Çiçeği virüsünün ne denli etkili olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Virüse yakalanan adamın sağlık durumu ve ruh hali üzerine yaptığı açıklamalar, özellikle eşcinsel toplulukta yaşanan korku ve endişeleri arttırdı.

Videoda sakal bırakmak zorunda kaldığını ve tıraş olamamaktan dolayı büyük rahatsızlık duyduğunu belirten adam “Her şey bitti” sözleriyle birçok sosyal medya kullanıcını üzdü.

maymun çiçeği eşcinsellerde mi oluyor

MAYMUN ÇİÇEĞİ EŞCİNSELLERDE Mİ GÖRÜLÜR?

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Maymun Çiçeği virüsünün yayılma riskine dair kritik uyarılarda bulundu.

Özellikle eşcinsel topluluklar arasında virüsün daha hızlı yayılma eğiliminde olduğunu belirten Dr. Tedros, birden fazla cinsel partneri olan erkekler arasındaki temasın, hastalığın yayılmasında önemli bir rol oynadığını ifade etti.

DSÖ bu durumu küresel bir sağlık acil durumu olarak ilan etti ve önlemlerin artırılması gerektiğini vurguladı.

maymun çiçeği neyden olur

MAYMUN ÇİÇEĞİ HANGİ ÜLKELERDE GÖRÜLDÜ?

San Francisco’da iki farklı bölgede yapılan araştırmalarda, atık sularda Maymun Çiçeği virüsünün izlerine rastlanması, hastalığın şehirde ne kadar yayıldığına dair ciddi endişeleri beraberinde getirdi.

Belirtilen bulgular DSÖ’nün hastalığı küresel acil durum ilan etmesinin hemen ardından geldi ve bu durum zamanlama açısından da büyük bir dikkat çekti.

maymun çiçeği gaylerden mi bulaşır

İlgili Haberler

MAYMUN ÇİÇEĞİ İLK NE ZAMAN YAYILDI?

2022 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nin New York eyaleti ve San Francisco şehrinde Maymun Çiçeği vakalarının hızla artması üzerine acil durum ilan edilmişti.

O dönemde yaklaşık 5 bin vakadan yüzde 40’ı San Francisco’nun bağlı olduğu California eyaletinde tespit edilmişti.

maymun çiçeği nasıl bulaşır

Dönemin San Francisco Belediye Başkanı London Breed, vakaların bir haftada iki katına çıkması üzerine acil durum ilan ettiklerini ve gerekli önlemlerin alınacağını duyurmuştu.

New York Valisi Kathy Hochul ise artan vakalar nedeniyle testlerin ve aşıların hızlandırılması gerektiğini belirterek benzer bir adım atmıştı.

maymun çiçeği virüsü ölümcül mü

MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ NEDİR VE NASIL BULAŞIR?

Maymun Çiçeği, endemik bir virüsün neden olduğu nadir hastalıklardan biri olarak tanımlanıyor.

Kongo ve Batı Afrika türleri olmak üzere iki ana türe ayrılan bu virüs, genellikle hayvandan insana bulaşırken, insandan insana bulaşmasının ise daha nadir görüldüğü söyleniyor.

Hastalık, yüksek ateş ve kaşıntılı kabarcıklar gibi belirtilerle kendini gösterirken ölümcül de olabiliyor.

GündemÖne Çıkan HaberlerSağlık

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir