Iraklılara vize kaldırıldı! 15 yaş altı ve 50 yaş üstü için vize serbestisini Hakan Fidan açıkladı - Haber Jet

Iraklılara vize kaldırıldı! 15 yaş altı ve 50 yaş üstü için vize serbestisini Hakan Fidan açıkladı

Türkiye ve Irak arasında gerçekleştirilen Yüksek Düzeyli Güvenlik Mekanizması'nın dördüncü toplantısı bugün düzenlendi. Türkiye'nin ev sahipliğinde Ankara'da düzenlenen toplantının ardından Dışişleri Bakanı Hakan Fidan yaptığı açıklamada "15 yaş altı ve 50 yaş üstü Iraklı kardeşlerimiz için vize serbestisi uygulaması 1 Eylül'den itibaren başlayacak" dedi.

Irak tarafıyla güvenlik alanında geliştirilen anlayış birliğinin ilave somut adımlarla tahkim edilmesi imkanlarının ele alındığı Türkiye-Irak Yüksek Düzeyli Güvenlik Mekanizması’nın dördüncü toplantısı bugün Ankara’da yapıldı.

HAKAN FİDAN IRAK VİZE SERBESTİSİNİ AÇIKLADI

Toplantıya Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, MİT Başkanı İbrahim Kalın, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu ile Irak Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Irak Savunma Bakanı Sabit Muhammed, Said Rıza Al Abbası, Haşdi Şabi Komisyonu Başkanı Falih el-Feyyad, IKBY İçişleri Bakanı Reber Ahmet, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkan Vekili ve Komşu Ülkeler Dairesi başkanı katıldı.

ırak'a vize kaldırıldı mı, Iraklılara vize kaldırıldı mı, Iraklılar Türkiye'ye vizesiz mi geliyor

IRAKLILARA VİZE KALDIRILIYOR MU?

Toplantının ardından Dışişleri Bakanı Hakan Fidan açıklama yaptı.

“Bağdat’ta imzaladığımız metinlerden ortak işbirliği için stratejik çerçeve anlaşmasına ayrı bir parantez açmak istiyorum. Bu anlaşma Irak’la birlikte gerekli gördüğümüz her iş birliği alanında ortak daimi komiteler kurulmasını öngörüyor. Söz konusu komiteler ticaretten enerjiye, su konusundan ulaştırmaya, sağlıktan eğitime, ilişkilerimizi tüm meşaleleriyle güçlendiren bir çerçeve. Temaslarımızın kurumsallaşması işte bu komiteler marifetiyle gerçekleşiyor. Keza çerçeve anlaşması ile oluşturduğumuz ortak planlama grubu bu komiteleri denetleyecek ve çalışmalarına yön verecektir. Bakan yardımcılarımızın eş başkanlığında dün yapılan ortak planlama grubunun hazırlık toplantısında imzalanan anlaşmaların uygulanması ve daimi komitelerin faaliyete geçirilmesi bağlamında gelinen aşamalar ele alındı. Biz de bugün bu konuları tekrar gözden geçirdik.

Dostum Fuad Bey ile yaptığımız görüşmelerden sonra yüksek düzeyli güvenlik toplantımızı gerçekleştirdik. Irak’tan çok kıymetli katılımcılarımız var. Irak Milli Savunma Bakanımız, Haşdi Şabi Komisyonu Başkanı, Bölgesel Yönetim İçişleri Bakanı misafirimiz oldular. Ayrıca Milli Savunma Bakanımız Yaşar Güler, MİT Başkanımız İbrahim Kalın, İçişleri Bakan Yardımcımız Münir Karaloğlu bizlerle beraber yüksek düzeyli güvenlik toplantımızı gerçekleştirdik. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz yıl aralık ayında ve bu yıl mart ayında aynı formatta bir araya gelmiştik. Biri Ankara’da, bir Bağdat’ta. Bu temaslarımız neticesinde PKK konusunda Irak’taki farkındalığın arttığını memnuniyetle görmekteyiz. Irak’ın PKK’yı önce ortak tehdit, bilahare yasaklı örgüt ilan etmesi bu bağlamda çok kıymetlidir. Bugünkü toplantımızda da başta PKK ile mücadele olmak üzere ilişkilerimizin güvenlik, askeri ve istihbari boyutunu da etraflıca ele aldık. İlave işbirliği fırsatlarını değerlendirdik. Irak tarafının yasaklı örgüt kararını uyarınca PKK iltisaklı üç siyasi parti hakkında kapatma kararı almasından duyduğumuz memnuniyeti dile getirdik.”

İlgili Haberler

15 ağustos 2024 ırak'la vizelerin kalkması, Irak vizesiz mi,

“ASKERİ, GÜVENLİK İŞBİRLİĞİ VE TERÖRLE MÜCADELEYE DAİR MUTABAKAT ZAPTI” İMZALANDI

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Irak ile Türkiye’nin askeri, güvenlik iş birliği ve terörle mücadeleye dair mutabakat zaptının imzalandığını açıkladı.

“Ayrıca bir süredir müzakeresini yaptığımız askeri, güvenlik iş birliği ve terörle mücadeleye dair mutabakat zaptı taslağı üzerinde görüşmelerimizi yoğunlaştırdık. Şu anda tarihi bir gelişmeyi de ayrıca ilan etmek istiyorum. Söz konusu mutabakat zaptı az önce Savunma Bakanlarımız tarafından imzalandı. Bu anlaşmada öngörülen ortak koordinasyon ve eğitim merkezleri marifetiyle iş birliğimizi bir üst seviyeye taşıyacağımıza inanıyoruz.”

1 EYLÜL İTİBARIYLE IRAKLILARA VİZE KALDIRILIYOR

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan açıklamasında 15 yaş altı ve 50 yaş üstü Irak vatandaşları için vize serbestisi uygulamasının 1 Eylül tarihinde başlayacağını açıkladı.

“Sayın Cumhurbaşkanımızın Bağdat’ı ziyareti sırasında mutabık kalınan 15 yaş altı ve 50 yaş üstü Iraklı kardeşlerimiz için vize serbestisi uygulamasını da 1 Eylül itibarıyla başlatma konusunda bugün karar aldık”

Politika

Iraklılara vize kaldırıldı! 15 yaş altı ve 50 yaş üstü için vize serbestisini Hakan Fidan açıkladı” haberine 2 yorum yapıldı.

  • Banu Banu

    Zaten ülke Iraklı doluydu şimdi iyice dolar

    Yanıtla
  • Faruk Baştuğ Faruk Baştuğ

    Peki aynı şekilde ırak,ta Türk,lere vizeyi kaldırdımı

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir