Kiğılı reklam çekimi infiale yol açtı! Kapodakya'daki peribacalarına pamuk yapıştırdılar - Haber Jet

Kiğılı reklam çekimi infiale yol açtı! Kapodakya’daki peribacalarına pamuk yapıştırdılar

Nevşehir Avanos'taki peribacalarına kimyasal madde olan yapıştırıcı sürerek pamukların yapıştırıldığı gören halk, şikayette bulundu. Reklam çekimi yapan markanın ise Kiğılı olduğu açıklandı. Peribacalarına pamuk yapıştırılarak yapılan Kiğılı reklam çekimi için markadan henüz açıklama gelmedi.

İlk olarak “Tekstil giyim markası doğal kaya oyma peribacalarına pamuk tıkadılar” başlığıyla gündeme gelen haberlerdeki markanın Kiğılı olduğu açıklandı.

Çavuşin kasabasında Güllüdere mevkinde bulunan ve Manastırlar Vadisi olarak bilinen Yarıkkaya’da yapılan reklam filmi çekiminin nereden izin aldığı için merak edildi.

Tarihi bölgelerde profesyonel çekimler için izin alınması gerekmekte.

Geçtiğimiz günlerde bu konuyla ilgili yorum yapan pek çok kişi dron çekiminin yanı sıra sadece tripod kullanımı için bile izin alınması gerektiğini belirtti.

kiğılı reklam çekimi travertenler fotoğraf video pamuk yapıştırıcı nevşehir avanos

KİĞILI REKLAM ÇEKİMİ İÇİN PERİBACALARINA PAMUK YAPIŞTIRDILAR

Nevşehir’in Avanos ilçesinde gerçekleştirilen reklam çekiminin Kiğılı markası için yapıldığı öğrenildi.

Kapadokya’da reklam çekimi için dekor oluşturmak isteyen bir firmanın çalışması, kaya oyma yapıya zarar verdiği gerekçesiyle durduruldu.

Kiğılı kimin sahibi kim kurdu

NEVŞEHİR AVANOS’TA PERİBACALARINA PAMUK YAPIŞTIRMAK İÇİN DANIŞMADILAR BİLE

Peribacalarına pamuk yapıştırarak reklam filmi çeken ekibin Alan Başkanlığı’ndan sadece fotoğraf izni istediği ortaya çıktı.

Çekimin detayının konuşulmadığı ve binlerce yıllık doğal yapıya yapıştırıcı sürerek pamuk yapıştırılması için izin istenmediği apaçık.

İlgili Haberler

Bu durumu fark eden bölge halkının hızlıca aksiyon alması doğal yapıların daha fazla tahribata uğramadan çekimlerin durdurulmasını sağladı.

Jandarma ekipleri ve Alan Başkanlığı ekipleri çekimlere müdahale etmesinin ardından durumu protesto etmek isteyen vatandaşlar bölgede toplandı.

Fotoğrafçı Ümit Yıldırım, “Kapadokya’ya resmen pamuk tıkadılar. Büyük firmadan geldiklerini söyleyip kimyasalı duvarlara sürüp pamukları döşemişler. Resmen pamuk döşemişler, böyle bir şey olabilir mi?” şeklinde konuştu.

Süleyman İkman ise, “Bölgedeki mağarada ünlü tekstil firmasının peribacasına yaptığı tahribi görmekteyiz. Kimyasal maddelerle yapıştırılan elyaf ve pamukların peribacalarına zarar verdiğini tespit ettik” dedi.

Kapadokya travertenler reklam çekimi Kiğılı pamuk
Kapadokya’da reklam çekimi için dekor oluşturmak isteyen bir firmanın çalışması, kaya oyma yapıya zarar verdiği gerekçesiyle durduruldu.

KİĞILI KİMİN?

1938 yılında erkekler için kumaş satarak başlayan maceranın ardından 1965 yılında üretime geçen Kiğılı, ilk mağazasını 1969 yılında Beyoğlu’nda açtı.

Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı’dır. Dedesi ve babasından kalma olan tekstil işlerini dev bir ağa dönüştürdü.

kiğılı kimin sahibi kim abdullah kiğılı kimdir

Kiğılı, Çin’de mağaza açan ilk Türk giyim firması oldu.

Gündem

Kiğılı reklam çekimi infiale yol açtı! Kapodakya’daki peribacalarına pamuk yapıştırdılar” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Tuna Han Özdemir Tuna Han Özdemir

    Gerçekten çok yazık neden önem vermiyoruz ki böyle güzelliklere anlam veremiyorum

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir