Maymun Çiçeği eşcinsel ilişki ile yayılıyor! Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros açıkladı - Haber Jet

Maymun Çiçeği eşcinsel ilişki ile yayılıyor! Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros açıkladı

Dr. Tedros, Maymun Çiçeği hastalığının yayılmasında özellikle eşcinsel ilişki yaşanların arasında yoğunlaşan bir riskin bulunduğuna işaret etti. Eşcinsel gruplarda hastalığın bulaşma oranlarının yüksek olduğunu vurgulayan DSÖ, küresel düzeyde bir acil durum yaşandığını belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Maymun Çiçeği virüsünün yayılması konusunda önemli bir açıklama yaptı.

23 Aralık 2022 tarihinde yapılan açıklamada Dr. Tedros, Maymun Çiçeği virüsünün eşcinseller arasında yaşanan cinsel ilişki sebebi ile daha yoğun bir şekilde yayıldığını vurguladı.

maymun çiçeği erkek erkeğe ilişkiden mi olur

MAYMUN ÇİÇEĞİ EŞCİNSELLİKLE Mİ BULAŞIYOR?

Dr. Tedros Maymun Çiçeği hastalığının yayılmasının büyük ölçüde, birden fazla cinsel partneri olan erkeklerle cinsel ilişkiye giren erkekler arasında gözlemlendiğini ifade etti.

Bu nedenle salgının yayılma riski bu gruplarda daha belirgin hale geliyor. DSÖ’nün açıklamalarına göre, salgının bu spesifik grupta yayılması, doğru stratejiler ve etkili önlemlerle kontrol altına alınabilir.

maymun çiçeği eşcinsellikten mi bulaşır

Dr. Tedros, ülkelerin bu risk grubuna yönelik özel stratejiler geliştirmesinin önemine dikkat çekti.

Etkilenen topluluklarla iş birliği yaparak, doğru bilgilendirme ve hizmet sunumunun sağlanmasının kritik olduğunu belirtti.

türkiye maymun çiçeği vakası

Aynı zamanda Dr. Tedros, bu önlemlerin ilgili toplulukların sağlığını, insan haklarını ve onurunu koruyacak şekilde tasarlanması gerektiğini de detaylıca vurguladı. Bu yaklaşımla, salgının durdurulmasının mümkün olabileceğini ifade etti.

maymun çiçeği eşcinsel ilişkiden mi bulaşıyor

MAYMUN ÇİÇEĞİ EŞCİNSEL İLİŞKİDEN Mİ ÇIKIYOR?

Maymun Çiçeği virüsü, genellikle hayvanlardan insanlara bulaşan bir hastalık olarak bilinse de, son dönemdeki salgında cinsel temas yoluyla yayılma oranları endişe verici boyutlara ulaştı.

Hastalık, ciltte oluşan döküntüler, ateş, baş ağrısı ve kas ağrıları gibi semptomlarla kendini gösteriyor.

Dünya Sağlık Örgütü salgının yayılmasını önlemek için uluslararası iş birliğinin önemine dikkat çekerek, hastalığın erken teşhisi ve izolasyonu gibi önlemlerin uygulanması gerektiğini belirtti.

maymun çiçeği nasıl bulaşır

İlgili Haberler

Açıklamasında Dr. Tedros, özellikle cinsel sağlık alanında çalışan profesyonellere, risk altındaki eşcinsel gruplara yönelik farkındalık çalışmalarının artırılması çağrısında bulundu.

Ayrıca etkili tedavi yöntemlerinin geliştirilmesi ve uygulanmasının, salgının kontrol altına alınmasında önemli bir rol oynayacağını belirtti.

maymun çiçeği erkeklerle seks yapan erkeklerden mi bulaşır

Maymun Çiçeği salgınına karşı alınacak önlemlerin, toplum genelinde bilinç oluşturmak ve hastalığın yayılmasını engellemek açısından büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Dr. Tedros, tüm ülkelerin bu salgına karşı acil ve kararlı adımlar atmasının gerekli olduğunu söyledi.

maymun çiçeği kaşıntı yapar mı

MAYMUN ÇİÇEĞİ KAŞINTI YAPAR MI?

Maymun Çiçeği virüsü, çiçek hastalığına benzer kaşıntılı semptomlar gösteren bir enfeksiyon olarak bilinir. Bu hastalığın başlıca belirtilerinden biri, kaşıntı ve cilt döküntüleridir.

Maymun Çiçeği hastalığı, cilt üzerinde kaşıntıya yol açan döküntülerin ortaya çıkması ile kendini gösterir.

maymun çiçeği virüsü nasıl yayılır

Hastalık genellikle, enfekte bireylerde kaşıntılı cilt lezyonlarının oluşması ile başlar. Bu döküntüler, enfeksiyonun seyrine göre farklı aşamalarda gelişir.

Başlangıçta, ciltte küçük, kaşıntılı lekeler ve kabarcıklar görülür. Döküntüler, zamanla daha büyük, şişkin ve kabarık hale gelir. Bu süreçte hastalar kaşıntı hissi yaşayabilir, bu da rahatsızlık veren bir durum oluşturabilir.

maymun çiçeğinden nasıl korunur

MAYMUN ÇİÇEĞİNDEN NASIL KORUNULUR?

Maymun Çiçeğinden korunmak için temastan kaçınılması ve dezenfektasyona ağırlık verilmesi tavsiye ediliyor.

Özellikle de toplu kullanılan tüm alanlardan mümkün olduğunca kaçınılması ve kullanım sonrası cildin temizlenmesi gerekiyor.

Enfekte hayvanlarla girilecek her türlü temastan kaçınılması Maymun Çiçeği virüsünden korunmak için başlıca uyarılar arasında yer alıyor.

Gündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir