Maymun çiçeği virüsü tedavisinde çiçek hastalığında kullanılan antiviral ilaçlar kullanılıyor - Haber Jet

Maymun çiçeği virüsü tedavisinde çiçek hastalığında kullanılan antiviral ilaçlar kullanılıyor

Dünya Sağlık Örgütü'nün maymun çiçeği nedeniyle küresel acil durum ilan ederken virüsün dünyaya yayılması endişe uyandırıyor. Halk sağlığını ciddi manada tehdit eden maymun çiçeği virüsünün tedavi yöntemleri, maymun çiçeği aşısı merak edilen konular arasında yer alıyor.

Afrika’da görülen endemik hastalıklardan maymun çiçeği virüsünün son varyantı insanlar için tehdit oluşturuyor. Afrika’da küresel acil durum ilan edilmesinin ardından maymun çiçeği tedavisi olup olmadığı gündem oluyor.

MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ TEDAVİSİ VAR MI?

Maymun çiçeği virüsü tedavisi için herhangi bir spesifik olarak bir yöntemi bulunmuyor. Ancak çiçek hastalığına benzerliği nedeniyle çiçek hastalığından korunmak için kullanılan antiviral ilaçlar maymun çiçeği virüsü tedavisinde kullanılıyor.

Semptomları önlemek ve hafifletmek için destekleyici bakım ile sıvı tüketiminin arttırılması, yüksek ateşin kontrol altına alınması ve ciltte oluşan yaraların tedavisine yönelik çalışılıyor.

Maymun çiçeği virüsü tedavisi var mı?

Maymun çiçeği virüsünün spesifik bir tedavisi ise bulunmuyor.

İlgili Haberler

Doktorların genel olarak uyguladığı tedavi yöntemlerinde maymun çiçeği virüsüyle enfekte olmuş hastanın, hastalıktan kaynaklı yaşadığı ağrı ve yaralara özel tedavi uygulanır.

MAYMUN ÇİÇEĞİ AŞISI VAR MI?

Maymun çiçeği virüsünden korunmak için geliştirilen bir aşı bulunmuyor. Ancak çiçek hastalığı aşısının mpox (maymun çiçeği) virüsüne karşı çapraz koruma sağladığı düşünülüyor. Uzmanlar, çiçek hastalığı aşısının hastalığın yayılmasının ve şiddetinin azaltmada etkili olabileceğini düşünüyor.

Maymun çiçeği virüsü ölüm oranı

MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ İLACI VAR MI?

Maymun çiçeği virüsü için spesifik bir ilaç bulunmuyor. Semptomlara yönelik özel tedaviler uygulandığı gibi çiçek hastalığından korunmak için üretilen antiviral ilaçlar kullanılıyor. Maymun

SağlıkGündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir