Ezhel, Sevan Nişanyan ile paylaştığı fotoğrafla eleştirilerin hedefi oldu - Haber Jet

Ezhel, Sevan Nişanyan ile paylaştığı fotoğrafla eleştirilerin hedefi oldu

Bir süredir Karadağ'da bulunan Sevan Nişanyan ile buluşan ünlü rap sanatçısı Ezhel, çekildikleri fotoğrafı sosyal medya hesabında paylaştı. Sevan Nişanyan'ın daha önce Atatürk hakkında asılsız söylemlerde bulunması nedeniyle Ezhel paylaşımıyla eleştirilerin hedefine oturdu.

Karadağ’da yaşamını sürdürün Sevan Nişanyan’la görüşen Ezhel paylaştığı fotoğrafla dikkatleri üzerine çekti. Nişanyan’ın daha önce Atatürk ve Hazreti Muhammed hakkındaki söylemleri Ezhel takipçilerinin eleştirmesine neden oldu.

EZHEL VE SEVAN NİŞANYAN KARADAĞ’DA BULUŞTU

Almanya’da yaşamını sürdüren ünlü rap sanatçısı Ezhel, Karadağ’da yaşayan yazar Sevan Nişanyan ile buluştu. Sosyal medyada birlikte çekildikleri fotoğrafı paylaşan Ezhel, Nişanyan’ın daha önce Atatürk hakkında söyledikleri nedeniyle eleştirildi.

Ezhel ve Sevan Nişanyan görüştü mü, nerede görüştü?

Sevan Nişanyan ise Ezhel ile olan fotoğrafını, “Dinlenmesi gereken şarkılar listesine “Geceler”i ekledim.” sözleriyle profilinde paylaştı.

Sevan Nişanyan nerede yaşıyor, neden tutuklandı

EZHEL NEDEN ALMANYA’DA?

23 Mayıs 2018 tarihinde uyuşturucu kullanımına özendirdiği gerekçesiyle gözaltına alınarak tutuklanan Ezhel, 19 Haziran 2018 yılında beraatine karar verildi. 2019 yılında hakkında açılan davalar nedeniyle Almanya’ya yerleşti.

SEVAN NİŞANYAN KİMDİR?

Ermeni asıllı olan Sevan Nişanyan, 21 Aralık 1956 tarihinde İstanbul’da doğdu. Etimoloji alanında yaptığı çalışmalarla tanınan Sevan Nişanyan, bireysel çalışması olan Nişanyan Sözlük ile geniş kitlelerce tanınıyor.

Işık Lisesi ve Robert Lisesi’ni tamamladı. Üniversite eğitimi için 1974’te ABD’ye gitti. Yale Üniversitesi’nde Felsefe bölümünü tamamladı. Columbia Üniversitesi’nde siyaset bilimi doktorasına kabul edilse de tamamlamadan Türkiye’ye geri döndü.

İlgili Haberler

The New York Times’ta henüz genç yaşlardayken yazıları çıktı. 1984-1985 yıllarında Commodore 64 bilgisayarı Türkiye’ye getiren firmanın kurucusu oldu.

Türkiye’nin ilk popüler bilgisayar dergisi Commodore’u kurdu ve Baytan Bitirmez müstear ismiyle yazılarını yayınladı.

Agos ve Taraf’ta köşe yazarlığı yaptı ve birden fazla seyahat kitabı kaleme aldı. 2004 yılında Ayşenur Zarakolu Özgür Düşünce Ödülü’nü aldı.

Ezhel neden Almanya'ya kaçtı?

SEVAN NİŞANYAN SUÇU NE?

Şirince’de inşa ettiği taş binalarının mühürlenmesi sonrası mührü sökerek inşaata devam etmesi nedeniyle iki yıl hapis cezası aldı. Daha önce onanan cezaları da olduğu için 11 yıl 5 ay hapis cezasına mahkum edildi.

2017 yılında izinli olarak çıktığı cezaevinden firar ederek Yunanistan’ın Sisam adasına kaçtı. Dört yıl boyunca burada kalmasının ardından Ekim 2021’de Belgrad üzerinden Sisam’a dönerken oturum süresinin dolması nedeniyle tutuklanarak Yunanistan makamlarınca sınır dışı edildi.

Sevan Nişanyan, Youtube üzerinde yaptığı canlı yayınlar üzerinden düşüncelerini paylaşmaya ve kitlesiyle iletişime geçiyor.

Magazin

Ezhel, Sevan Nişanyan ile paylaştığı fotoğrafla eleştirilerin hedefi oldu” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Poyraz Esin Poyraz Esin

    Neden tepki aldığına anlam veremedim

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir