Güreşçi Recep Çakır'ın son hali Olimpiyat Oyunlarında görüldü! Tecavüzden hüküm giyen sporcu erişim yasağı getirdi - Haber Jet

Güreşçi Recep Çakır’ın son hali Olimpiyat Oyunlarında görüldü! Tecavüzden hüküm giyen sporcu erişim yasağı getirdi

Tecavüz suçuyla 22.5 yıl hapis cezasına çarptırılan güreşçi Recep Çakır 2007 yılında Olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil etmişti. Bu yılın ardından cinsel saldırı suçundan hüküm giyen güreşçi tecavüz haberlerine erişim engeli talebinde bulundu.

2007 yılında Olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil eden milli güreşçi Recep Çakır, 2008 yılında yaşanan bir cinsel saldırı olayı nedeniyle 22.5 yıl hapis cezasına çarptırılmasının ardından, haberlerin ve sosyal medya paylaşımlarının erişimini engellemek için yasal adımlar attı.

Recep Çakır mahkemeden aldığı bu kararı kişilik haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle Unutulma Hakkı olarak talep etti.

recep çakır tecavüz olayı nedir

GÜREŞÇİ RECEP ÇAKIR KİMDİR?

2008 yılında ”aşık olduğunu” iddia ettiği ve hiç tanımadığı bir kadına tecavüz ettiği gerekçesiyle 22.5 yıl hapis cezası alan güreşçi Recep Çakır’ın aslen Antalyalı olduğu bilinmekte.

Yaşanan olayların ve hükmün ardından Recep Çakır Korkuteli Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurarak, cinsel saldırı suçlamasıyla ilgili olarak internette yayımlanan haberlerin ve sosyal medya paylaşımlarının erişimine yasak getirilmesini talep etti.

tecavüzden hapse giren güreşçi kim

30 Temmuz 2024 tarihinde verilen mahkeme kararı ile 31 farklı haber ve paylaşımın erişimi de engellenmiş durumda.

Recep Çakır ise haberlere erişim engelini çevresinin kendisi ve ailesi üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla Unutulma Hakkı talep ettiğini belirtti.

recep çakır pehlivan mı

GÜREŞÇİ RECEP ÇAKIR SON HALİ

Recep Çakır son hali ve işlediği tecavüz suçu ile ilgili haberlere erişim engeli getirilmesi ile gündemde.

İlgili Haberler

Antalyalı güreşçi Recep Çakır mahkemeye sunduğu dilekçede, yaşanan cinsel saldırı olayını “geçmişte yaşanmış kötü bir olay” olarak tanımlayarak, bu tür haberlerin sürekli olarak önüne çıktığını ifade etti.

Recep Çakır, bu durumun arkadaşları ve akrabaları üzerinde büyük bir üzüntü yarattığını belirterek, çevresinin yaşanan olayı sürekli olarak hatırlatacak şekilde haberlerin yayımlanmasının kendisi için büyük bir sıkıntı oluşturduğunu vurguladı.

Unutulma Hakkı talep eden Recep Çakır’a ise tepkiler çığ gibi büyümüş durumda.

tecavüzden hüküm giyen güreşçi recep çakır kim

UNUTULMA HAKKI NEDİR?

Unutulma hakkı, internet ortamında kişisel bilgilerin yayımlanması nedeniyle kişilik haklarının ihlal edildiğini iddia eden bireylerin, yargı yoluyla bu bilgilerin kaldırılmasını veya erişiminin engellenmesini talep etmelerine olanak tanır.

Türkiye’de, AKP ve MHP’nin oylarıyla kabul edilen yasayla bu hak, kişilerin geçmişteki olumsuz olaylardan dolayı yaşadıkları sıkıntıları hafifletmeyi amaçlar. Ancak bu yasayla ilgili eleştiriler de bulunmaktadır.

recep çakır son hali nasıl

PEHLİVAN RECEP ÇAKIR UNUTULMA HAKKI TALEBİNDE BULUNDU

2007 yılında Hindistan’da düzenlenen Ordulararası Askeri Olimpiyatlar’da dünya üçüncüsü olan Recep Çakır tecavüz suçu işlemesi ile gündeme tekrar geldi.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlık için de mücadele etmiş bir isim olan Recep Çakır’ın cinsel saldırı suçundan 22.5 yıl hapis cezası alması ve süreç içerisinde haberlere erişim engeli getirilmesini talep etmesi sosyal medyada geniş bir yankı uyandırarak sert tepkiler aldı.

Gündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir