IMEI kaydı olmayan yurt dışı telefonlarda e-SIM kullanımı ile telefonu kullanma süresi uzatılabiliyor - Haber Jet

IMEI kaydı olmayan yurt dışı telefonlarda e-SIM kullanımı ile telefonu kullanma süresi uzatılabiliyor

Yurt dışından alınan telefonların IMEI kayıt ücreti 2024 yılı itibarıyla 31 bin 692 TL olarak ödeniyor. 120 gün içerisinde kaydedilmesi IMEI kaydı yapılmadığı takdirde telefondaki hat kapanıyor. E-sim ile yurtdışı telefonu kullanımı süresi 120 gün daha uzatılabiliyor. Bunun dışında bazı kullanıcılar yurt dışı hattıyla kayıtsız iPhone kullanıp kullanılmayacağına dair araştırmalar yapıyor.

IMEI kaydına gelen zamla birlikte yurt dışı telefon kullananlar kayıtsız telefonu ne kadar süreyle kullanacağını ve e-Sim hakkındaki konular üzerinde duruyor.

E-SİMLE YURT DIŞI TELEFON KULLANMAK

Türkiye’de IMEI kaydı yapılmamış yurt dışı telefonları hat kapatılara kullanım dışı bırakılıyor. Artan IMEI ücretini ödeyemeyenler ise e-Sim kullanarak bu sınırlanmadan etkilenmemeye çalışıyor. e-Sim ile normal arama, mesajlaşma ve internet kullanımı hizmetlerinden yararlanılıyor.

e-Simle yurt dışı  telefon kullanmak

E-SİM YURT DIŞI TELEFON KAÇ AY KULLANILIR?

IMEI kaydı yapılmayan kapanan hatlarda e-Sim kullanımı ile telefon 120 gün yani 4 ay daha kullanıma açık hale geliyor. Böylece yurt dışı telefonu 8 aya yakın bir süre IMEI kaydı yapılmadan kullanılabiliyor.

IMEI KAYITSIZ iPHONE E-SİM KULLANIMI NASIL?

IMEI Kaydı yapılmayan iPhone’da e-Sim kullanarak Türkiye’de yurt dışı telefonu 4 ay kullanılabilir. Yurt dışında yaşayan ve kısa süre için Türkiye’ye gelenler ise e-Sim üzerinden yurt dışı operatörlerinden hizmet almaya devam edebilir.

e-Simle yurt dışı telefon kaç ay kullanılır
Yurt dışı hattıyla IMEI kayıtsız telefon kullanma

İlgili Haberler

YURT DIŞI HATTIYLA iPHONE E-SİM KULLANMA

Sosyal medyada IMEI kaydı ücretinin 2025 yılı itibarıyla artacağı konuşulurken bir kullanıcı yurt dışı hattını Türkiye’de kullanarak IMEI kaydına takılmadan telefonu kullanabileceğini iddia etti.

kayıtsız iPhone ile e-Sim kullanımı

BTK’nın cihazları sadece Türk hatlarına kapattığını söyleyen kullanıcı, yurt dışı hattına daha az para ödendiği için Euro üzerinden olsa bile daha ucuza geleceğini belirtti.

Sosyal medya kullanıcıları arasında tartışılan yurt dışı hattıyla iPhone e-Sim kullanmanın  olup olmayacağına dair farklı görüşler bildirilirken Türkiye hattı takılan bir telefona daha sonra yurt dışı hattı takılsa da çalışmayacağı ifade edildi. Telefona Türkiye’den alınmış bir hat hiç takılmadığı takdirde yurt dışı hattının işe yarayacağı düşünülüyor.

TeknolojiTrend

IMEI kaydı olmayan yurt dışı telefonlarda e-SIM kullanımı ile telefonu kullanma süresi uzatılabiliyor” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Pınar Pınar

    E-sım kullanım süresi ne kadar

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir