Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, bir sonraki İBB Başkanı olabilir - Haber Jet

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, bir sonraki İBB Başkanı olabilir

30 yılın ardından Üsküdar'da seçimi kazanan CHP'yle Üsküdar Belediye Başkanı olan Sinem Dedetaş, İBB Başkanlığına hazırım ifadeleri sosyal medyada hızla gündem oldu. Mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP lideri Özgür Özel'den henüz bir açıklama gelmedi.

31 Mart yerel seçimleriyle 30 yılın a CHP’ye geçen Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş İBB başkanı olabilir.

SİNEM DEDETAŞ İBB BAŞKANI MI OLACAK?

Habertürk yazarı Oray Eğin’e konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ‘İBB başkanlığına hazırım’ dedi.

İBB’nin Paris’in ünlü moda müzesi Palais Galliera’da 2036 Yaz Olimpiyatları için açtığı ‘İstanbul Evi’ açılışında Sinem Dedetaş ile konuşmasını aktaran Oray Eğin, Sinem Dedetaş’a “İstanbul’u yönetmeye hazır mısınız? sorusuna ‘Evet’ diye cevap verdiğini ifade etti.

Sinem Dedetaş İBB Başkanı mı olacak

Ardından “Bir buçuk sene sonra İstanbul Belediye Başkanı olmaya hazır mısınız?” diye sorması üzerine de Dedetaş’tan “Gayet hazırım,” cevabının geldiğini aktardı.

İlgili Haberler

Bir buçuk sene sonra gerçekleşebilecek olası bir erken seçimde İmamoğlu’nun yerini Dedetaş’a bırakacağı senaryosunun konuşulduğunu ifade eden Eğin, Dedetaş’ın bu konuda ilk teyidi verdiğini belirtti.

Sinem Dedetaş kimle evli

SİNEM DEDETAŞ İBB BAŞKANI OLUR MU?

Geçtiğimiz haftalarda Fatih Altaylı’nın Youtube programına konuk olan Dedetaş, Altaylı’nın sorduğu benzer İBB Başkan adaylığı sorusuna, “Çok güzel bir yakıştırma. Bunu duyuyorum. Biz kendi içimizde bunları konuşmuyoruz çünkü Üsküdar’a odaklanmamız lazım.” dedi ve sözlerine “Siyasette 24 saat çok uzun bir süredir. O yüzden gündemin nasıl olacağı, nasıl gelişeceği belli olmaya için biz kendi konularımız arasına bunu almıyoruz. En azından layık görülmek bile mutluluk verici.” cevabını vermişti.

Gündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir