Türkiye İtalya'ya elenirse bronz madalya için üçüncülük maçı oynayacak! Rakibi Brezilya-ABD mağlubu olacak - Haber Jet

Türkiye İtalya’ya elenirse bronz madalya için üçüncülük maçı oynayacak! Rakibi Brezilya-ABD mağlubu olacak

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda yarı finalde İtalya ile karşılaşacak. Türkiye Kadın Voleybol Takımımız, İtalya’ya yenilirse, bronz madalya için üçüncülük maçına çıkacak ve bu karşılaşmada rakibi Brezilya-ABD maçının mağlubu olacak.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, tarih yazmaya devam ediyor. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda yarı finale yükselen milliler, bu aşamada güçlü rakip İtalya ile karşı karşıya gelecek.

TÜRKİYE İTALYA’YA YENİLİRSE NE OLUR, ÜÇÜNCÜLÜK MAÇI VAR MI?

Milliler, Paris 2024 yolculuğuna oldukça başarılı başladı. Grubunda oynadığı üç maçtan ikisini kazanan Filenin Sultanları, yalnızca İtalya karşısında mağlubiyet alarak grup ikincisi oldu. Çeyrek finalde Çin ile oynanan nefes kesen mücadelede 3-2 galip gelerek yarı finale yükselmeyi başardılar ve bu başarı, Türk voleybol tarihinde bir ilk olarak kayıtlara geçti.

Yarı finalde tekrar karşılaşacakları İtalya, grup aşamasında Türkiye’yi 3-0 gibi net bir skorla mağlup etmişti. Ancak milliler, 2023 Avrupa Voleybol Şampiyonası yarı finalinde İtalya’yı zorlu bir mücadele sonunda 3-2 yenmeyi başarmış ve ardından şampiyonluğa uzanmıştı. Bu kez hedef, Paris 2024’te de aynı başarıyı tekrarlayarak finale yükselmek.

Filenin Sultanları Türkiye İtalya elenirse 3 lük maçı rakibi

Eğer Türkiye, yarı finalde İtalya’ya yenilirse, altın madalya şansını kaybedip bronz madalya için üçüncülük maçına çıkacak. Bu karşılaşmada rakibi, Brezilya ile ABD arasında oynanacak diğer yarı finalin mağlubu olacak.

İlgili Haberler

TÜRKİYE VOLEYBOLDA MADALYAYI GARANTİLEDİ Mİ?

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, henüz madalyayı garantilemiş değil. Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın Paris Olimpiyatları’nda madalyayı garantilemesi için İtalya’yı geçip finale kalması gerekiyor. Eğer Türkiye İtalya’ya yenilirse üçüncülük maçına çıkacak. Üçüncülük maçında ise bronz madalya için mücadele vereceğiz.

Türkiye İtalya'ya kaybederse ne olur

TÜRKİYE İTALYA’YA ELENİRSE 3.’LÜK MAÇINI KİMLE OYNAYACAK?

Türkiye İtalya’ya elenirse 3.’lük maçını ABD-Brezilya yarı final maçını kaybedeni ile oynayacak. 3.’lük maçında kazanan takım bronz madalyanın sahibi olacak.

Türkiye İtalya'ya elenirse 3. lük maçı ne zaman, kiminle

Spor

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir