Avukat, 'yaptığın arabuluculuk yasal da acaba helal mi' sözleriyle gündemde - Haber Jet

Avukat, ‘yaptığın arabuluculuk yasal da acaba helal mi’ sözleriyle gündemde

Arabuluculuk hakkında bir video çeken Avukat Arabulucu Zekeriya Yılmaz, verdiği bir örnekte 100 bin alması gereken bir işçiye işvereninin, 50 bin TL veya 4'te biri kadar teklif ettiğini söyledi. İşçinin yargıya gitmesinin 10 kat daha zararlı çıkacağını belirten Avukat Yılmaz, işçinin şartları mecburen kabul ettiğini belirtti. Bu şekilde gerçekleşen arabuluculuğun yasal olduğunu ancak helal olup olmadığı üzerinde durarak Alev Alatlı'nın sözüne de atıfta yaptı.

Sosyal medyada bir videoda Avukat Arabulucu Zekeriya Yılmaz, arabuluculuk hakkında yaşanan mağduriyete değinerek helal olup olmadığı üzerinde durdu.

ARABULUCULUK HELAL Mİ?

Arabuluculuk hakkında bir video çeken Avukat Arabulucu Zekeriya Yılmaz, verdiği bir örnekten bahsederek, “Arabuluculukta işveren, çalışana 100 bin TL ödenmesi gerekirken 50 bin TL teklif ediyor. Bu en iyimser rakam. 4’te birini teklif edenler var. İşçide aklı varsa kabul ediyor, yargıya gitse 10 kat zararda, ne yapsın? Yasal olarak arabuluculuk anlaşması elbette geçerli ve çalışan imzayı attıktan sonra bir daha dava açamıyor. Peki bu işçi gerçekten hakkını helal ediyor mu?” dedi.

Arabuluculuk nedir ne işe yarar Arabuluculuk helal mi

Bu şekilde gerçekleşen arabuluculuğun yasal olduğunu ancak helal olup olmadığı üzerinde duran Avukat Yılmaz, Alev Alatlı’nın “Asıl önemli olan hakkın helal edilmesi olmalıdır. Helalleşmek, mahkemede dava kazanmaktan daha üstün olmalı. Çünkü her yasal hak, helal değildir ve olamaz.” sözlerini hatırlattı.

Avukat Yılmaz videoyu “Hesap gününe inandığını söyleyen işveren kardeşim, yaptığın bu arabuluculuğun helal olduğuna dair sen kimden fetva aldın?” sözleriyle noktaladı.

Bunun üzerine arabuluculuk helal mi soruları araştırılmaya başlandı.

İlgili Haberler

ARABULUCULUK NEDİR NE İŞE YARAR?

Arabulucu, anlaşmazlık yaşayan tarafların hangi konularda anlaşamadığını bulmak ve buna çözüm yolları sunmakla görevlidir. Buna göre tarafların menfaati ve asıl uyuşmazlığa göre hareket eder. Tarafların birbirini anlaması ve çözüm üretmesi amacıyla yapılır.

Hukuk fakültesi mezunu olanlar mesleğinde 5 yıl deneyim kazanarak uzmanlık eğitimi sonrası arabulucu olarak çalışır. Avukatlarda arabulucu olabilir.

Arabuluculuk ücreti ne kadar

ARABULUCULUK YASAL MI?

Arabuluculuk faaliyeti yasaldır.

AVUKAT ARABULUCU ZEKERİYA YILMAZ KİMDİR?

Avukat ve Arabulucu olarak çalışan Zekeriya Yılmaz, sosyal medya hesaplarından bilgilendirici videolar paylaşıyor. Avukat Yılmaz, üstünlerin değil, hukukun üstünlüğünden yana olduğunu belirtiyor.

Gündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir