5 Ağustos Olimpiyat sonuçları açıklandı: Ersu Şaşma sırıklı atlama finalinde 5. oldu - Haber Jet

5 Ağustos Olimpiyat sonuçları açıklandı: Ersu Şaşma sırıklı atlama finalinde 5. oldu

5 Ağustos 2024 Paris Olimpiyat sonuçları belli oldu! Olimpiyat sonuçlarında bugün birçok başarıya imza atarken bazı Milli sporcularımız yarışmalara veda etmek zorunda kaldı.

5 Ağustos’ta Paris 2024 Olimpiyatları’nda bugün de Türkiye’yi dört farklı spor dalında 14 sporcu temsil etti.

Bugünkü Olimpiyat müsabakaları Türk sporcular açısından dikkat çekici sonuçlarla dolu geçti.

Ersu Şaşma ve Ferhat Arıcan’ın elde ettiği başarılar, Türkiye’nin olimpiyat sahnesindeki güçlü performansını bir kez daha gösterdi.

5 ağustos olimpiyat sonuçları nedir

5 AĞUSTOS OLİMPİYAT SONUÇLARI

Atletizmde büyük bir başarıya imza atan Ersu Şaşma, sırıkla atlama finalinde 5.85 metre ile beşinci oldu. Tokyo 2020’de de benzer bir başarı sergileyen Şaşma, Paris’te de dikkat çekici bir performans sergileyerek Türkiye’ye önemli bir beşincilik kazandırdı.

Ferhat Arıcan, paralel bar finalinde 15.100 puan alarak Olimpiyat Oyunları’nı beşinci sırada tamamladı. Türkiye’nin cimnastik tarihinde önemli bir yere sahip olan Arıcan, bu başarıyla uluslararası arenada da adını duyurdu.

olimpiyatlarda güreş var mı

Güreş branşında ise Türk sporcular çeşitli zorluklarla karşılaştı. Erkekler 60 kiloda Enes Başar, son 16 turunda Rumen rakibi Arnaut Razvan’a 4-2 mağlup olarak Olimpiyatlar’a veda etti.

İlgili Haberler

Aynı şekilde Buse Çavuşoğlu Tosun 68 kiloda son 16 turunda ABD’li Amit Elor’a 10-2 yenildi ve turnuvayı erken tamamladı.

Grekoromen stil 130 kiloda Muhammet Hamza Bakır, Mısır’dan Abdellatif Mohamed’e tuşla mağlup olarak Olimpiyat Oyunları’na veda etti.

olimpiyatlar ne zaman bitiyor

Yelken branşında Alican Kaynar ve Beste Kaynakcı’nın yer aldığı Nacra 17 karışık takımının yedinci yarışı 12. sırada tamamlandı. Sekizinci yarışta yaşanan diskalifiye ise günün olumsuz anlarından biri olarak kaydedildi. Takım, günün son yarışını 14. sırada bitirdi.

olimpiyatlar bugün var mı

Kadınlar Formula Kite’da Derin Atakan, beşinci yarışı 12. sırada tamamladı. Ecem Güzel ise dokuzuncu yarışı 21. sırada bitirdi. Ayrıca Deniz Çınar ve Lara Nalbantoğlu’nun oluşturduğu 470 karışık takımı ile Yiğit Yalçın Çıtak’ın mücadele ettiği ILCA 7 sınıfındaki yarışlar, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

GündemSpor

5 Ağustos Olimpiyat sonuçları açıklandı: Ersu Şaşma sırıklı atlama finalinde 5. oldu” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Ela Bayrak Ela Bayrak

    Ersu şaşma finali hak ediyordu

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir