Instagram artık açılmayacak! Tamamen kapatıldı ve geri açılmayacak gibi görünüyor - Haber Jet

Instagram artık açılmayacak! Tamamen kapatıldı ve geri açılmayacak gibi görünüyor

BTK’nın aldığı kararla 2 Ağustos'ta erişime kapatılan Instagram, Türkiye’de erişim engeli devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, platformla yapılan görüşmelerden sonuç alınamadığını ve Instagram'ın bir süre daha kapalı kalacağını açıkladı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise yerli ve millî sosyal medya platformlarının kurulması gerektiğini vurguladı.

Türkiye’de milyonlarca kullanıcısı olan Instagram, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) kararıyla 2 Ağustos 2024 tarihinde erişime kapatılmıştı. Erişim engelinin ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Instagram arasında görüşmeler sürerken, Bakan Abdulkadir Uraloğlu’ndan moralleri bozacak bir açıklama geldi.

INSTAGRAM ARTIK AÇILMAYACAK MI?

BTK’nın resmi web sitesinde yayımlanan açıklamada, “instagram.com, 02/08/2024 tarihli ve 490.05.01.2024.-608903 sayılı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişime engellenmiştir.” ifadeleri kullanılmıştı. Bu karar, katalog suçlar nedeniyle alındığı belirtilirken, Instagram’ın hem mobil hem de web sürümlerine Türkiye’den erişim sağlanamıyor. Ancak diğer Meta hizmetleri olan WhatsApp ve Facebook’a erişim devam ediyor. Threads ise geçtiğimiz aylarda Türkiye’de erişime kapatılmıştı.

instagram geri açılmayacak

Bugün itibarıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Instagram ile görüşmelerine devam etmiş ve taleplerin yanıtlanması halinde platformun yeniden erişime açılabileceğini belirtmişti. Fakat Bakan Uraloğlu, Instagram yetkilileriyle yapılan görüşmelerden herhangi bir sonuç alamadıklarını ifade etti. Bakan, platformun Instagram’a erişim engeli konusunda bir gelişme olmadığını ve bugün bir değişiklik beklenmediğini belirtti. Bu açıklama, Instagram’ın bir süre daha kapalı kalacağını işaret ediyor.

INSTAGRAM GERİ AÇILMAYACAK MI?

Instagram’ın kapatılmasıyla ilgili tartışmalar sürerken, İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Altun, küresel sosyal medya platformlarını eleştirerek, bu şirketlerin dijital faşizm rejimi uyguladığını ve küresel iletişim akışını ideolojik bir çerçevede yönlendirdiklerini ifade etti. Ayrıca, sosyal medya şirketlerinin tahrif edilmiş bilgileri yayarak dezenformasyon ürettiklerini ve bunun insan hakları ihlali olduğunu vurguladı.

instagram artık açılmayacak

İlgili Haberler

Altun, Türkiye’de yerli ve milli sosyal medya platformlarının kurulması gerektiğini belirterek, bu platformların ulusal güvenlik ve toplumsal düzen açısından önemine değindi. Fahrettin Altun’un açıklaması şu şekildedir:

Yerli ve millî medya kuruluşlarımız nasıl bu süreçte ortaya çıkmışsa, nasıl markalar üretilmişse benzerinin de dijital alanda, dijital medya alanında üretilmesi gerekiyor. Konvansiyonel medya şirketlerinin sahiplerine seslenmek istiyorum, ‘Gelin, yeni medyaya, dijital medyaya çok daha fazla yatırım yapın.’ Sadece içerik üretiminden bahsetmiyorum. Yerli-millî sosyal medya platformlarının inşasından bahsediyorum. Karşımızdaki sosyal medya platformları özel şirket hüviyetinde olan kurumlardır. Bunlar bu alana yatırım yaptıktan sonra kendilerine geniş bir alan buldular ve bugün itibarıyla küresel alanda ne yazık ki adaletsizliği ve hakikat krizini derinleştirdiler. Buna karşı bizim yerli ve millî sosyal medya platformlarını üretmemiz gerekiyor. Bu noktada özel sektörümüze gerçekten çok ciddi bir rol düşüyor. Dizi sektörümüzün dünyadaki başarısı ortada. Türk şirketlerinin dünyadaki başarısı ortada. Yeter ki biz buna inanalım. Kendimize güvenelim. Biz de kurum olarak elimizden gelen bütün kolaylaştırıcılığı bu süreçte sağlamaya hazırız.

Son birkaç gündür Türkiye’nin gündeminde yer alan Instagram’ın kapatılması olayı, milyonlarca kullanıcının sosyal medya kullanım alışkanlıklarını etkilerken, yerli alternatiflerin geliştirilmesi yönündeki çağrıları da güçlendirmiş durumda. Instagram’ın ne zaman yeniden erişime açılacağı belirsizliğini korurken, yerli sosyal medya platformlarının hayata geçirilmesi konusunda atılacak adımlar merakla bekleniyor.

instagram tamamen kapatıldı

INSTAGRAM TAMAMEN KAPATILDI MI?

Instagram şu anda erişim engeli nedeniyle kapalı durumda. İlerleyen günlerde tekrardan Instagram temsilcileri ile Bakanlık yetkilileri tarafından yeni bir görüşme yapılması ve sorunun çözüme kavuşturulması bekleniyor.

TeknolojiGündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir